Sacyr es deixa un 15% a la borsa en només dos dies després de guanyar el 100% en un any

Els mercats donen per descomptat que el Govern socorrerà el grup per evitar la mala imatge internacional d'una empresa espanyola

Edifici d’oficines de Sacyr Vallehermoso a Madrid.

Edifici d’oficines de Sacyr Vallehermoso a Madrid. / ARXIU / REUTERS

2
Es llegeix en minuts

La borsa ha tornat a donar un cop aquest divendres a les accions de Sacyr. Després de deixar-se dijous gairebé un 9%, ha tancat la setmana amb una altra caiguda del 6,85%. Les accions de la companyia s'han depreciat des dels 3,767 euros amb què arrencava la jornada de dijous fins als 3,195 euros amb què va tancar la sessió de divendres. En concret, Sacyr ha liderat per dues vegades consecutives les retallades a l'Ibex, amb caigudes del 8,95% i del 6,85% en l'última sessió.

El Grup Units pel Canal (GUPC), liderat per Sacyr i la italiana Impregilo que el juliol del 2009 es va adjudicar el contracte d'obres d'ampliació del Canal de Panamà, va informar aquest dimecres de la seva intenció de suspendre aquests treballs pels sobrecostos generats.

Potser fins i tot l'ajust borsari és relativament moderat per a l'amenaça que planava a l'ambient. El pitjor valor de l'Ibex 35 de la jornada afronta l'amenaça de paralització de les obres d'ampliació del Canal de Panamà amb la vista posada en els moviments diplomàtics. Potser les últimes informacions no són tan negatives per a la constructora, opinen els mercats.

L'ajuda de Rajoy a Sacyr

Tot a punta que el Govern d'Espanya està promovent una solució a la crisi. Encara que l'Executiu no s'ha implicat oficialment en la negociació, fonts de Sacyr han assegurat en alguns mitjans que compten amb l'aval del Govern. L'estratègia aspira a ingressar únicament 665 milions d'euros dels 1.200 milions reclamats i passa per no qüestionar l'oferta inicial per evitar devaluar les reclamacions inicials de la constructora.

Un gegant que requereix recursos

Notícies relacionades

Sacyr és un grup de construcció i serveis que cotitza a l'Ibex 35 i que està present en més de 20 països dels cinc continents. La companyia és líder en projectes de disseny, construcció i posada en servei als seus negocis de construcció, concessions d'infraestructures i industrial, a més desenvolupa altres activitats com l'arrendament d'immobles, els serveis municipals, el cicle integral de l'aigua i altres negocis de gestió d'infraestructures. Les dimensions de Sacyr arribarien a justificar, igual que en el cas de les ajudes al sector financer, la intervenció pública per evitar un revés internacional a una empresa espanyola.

Una revalorització del 100% en un any

Ara com ara, la majoria dels analistes de borsa mantenen la seva opinió favorable al valor, amb un preu objectiu situat al voltant dels 4,3 euros (vegeu la informació del valor al canal Bolsa d'EL PERIÓDICO). No obstant, aquests mateixos analistes no incorporen als seus càlculs les incerteses existents d'última hora. El cert és que Sacyr manté una evolució envejable en els últims mesos. Els seus accionistes van duplicar el valor de les seves accions en només un any.