CONFLICTE

Sacyr paralitza la construcció del canal de Panamà

El consorci liderat per l'empresa espanyola reclama el pagament de 1.200 milions d'euros extres

Sacyr paralitza les obres d’ampliació del Canal de Panamà / periodico

Sacyr paralitza les obres d’ampliació del Canal de Panamà
Vista general de la resclosa de Miraflores al canal de Panamà.

/

1
Es llegeix en minuts

Grupo Unidos por el Canal (GUPC), el consorci encarregat de l'ampliació del canal de Panamà liderat per l'espanyola Sacyr, ha anunciat que suspendrà les obres per la impossibilitat de portar-les a terme amb els costos pactats en el contracte.

"Grupo Unidos por el Canal (GUPC) ha enviat a l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) la nota de preavís de suspensió dels treballs, d'acord amb la subclàusula 16.1 de les condicions del contracte per a la construcció del tercer joc de rescloses", ha indicat el consorci en una nota. Després del preavís, "l'ACP té 21 dies per complir amb els requeriments sol·licitats" pel consorci, és a dir, el pagament d'uns 1.200 milions d'euros extres.

Notícies relacionades

Segons el consorci, complir amb aquests requisits "suposaria l'alternativa amb menys cost i menys temps d'execució" de les obres d'ampliació, que van començar el 2007 i que es preveu que s'acabin el juny del 2015, nou mesos després del que estipula el contracte.

Sacyr, la italiana Impregilo, la belga Jan de Nul i la panamenya CUSA es van adjudicar l'ampliació del canal per un total de 3.820 milions d'euros, dels quals 2.270 milions corresponen a la construcció de les noves rescloses.