FUTUR D'UNA COMPANYIA EMBLEMÀTICA

Cacaolat, a Santa Coloma

Els administradors concursals presenten al jutge un informe favorable perquè Damm i Cobega comprin la firma de batuts

El projecte preveu una nova fàbrica per al 2013

Futura ubicació 8 Antigua fàbrica de Damm a Santa Coloma.

Futura ubicació 8 Antigua fàbrica de Damm a Santa Coloma. / ARXIU / LAURA GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ
BARCELONA

Només faltava l'informe dels administradors concursals per confirmar que l'oferta de Damm i Cobega per Cacaolat és la millor. I ahir, últim dia de termini, es va presentar al Jutjat del Mercantil número 6 de Barcelona l'esperat dictamen, que segons fonts pròximes al procés és favorable a la cervesera i l'embotelladora de Coca-Cola. Si el jutge segueix la recomanació dels administradors concursals, Damm i Cobega seran els propietaris de Cacaolat.

El fons Victory Turnaround, Damm i Cobega van presentar dijous passat la seva oferta definitiva per la filial de Clesa, en concurs de creditors. L'aliança està disposada a pagar 67,7 milions d'euros per la unitat productiva, i 66 milions més en inversions i les càrregues hipotecàries (7,4 milions). Aquesta licitació va ser superior a les de les altres candidates, Vichy Catalán i Capsa (Asturiana). En el seu informe, els administradors concursals no solament tenen en compte que és l'oferta econòmica més elevada, sinó el projecte industrial i les sinergies de Damm i Cobega.

Una de les principals aportacions de la cervesera catalana seran les seves antigues instal·lacions de Santa Coloma de Gramenet, on es construirà una fàbrica que entrarà en funcionament el 2013. Mentrestant, la producció es farà a la històrica factoria del carrer de Pujades de Barcelona i a Utebo (Saragossa). Dels 66 milions d'inversió, 62 seran per a Santa Coloma i quatre per a la planta saragossana.

Per la seva part, Cobega pot ajudar a l'expansió als països africans, ja que la firma dels Daurella forma part d'un grup al qual pertany la comercialitzadora de Coca-Cola a l'Àfrica, ECCBC.

La plantilla també prefereix Damm i Cobega, i així l'hi va fer saber el comitè d'empresa al jutge. Entre altres motius, diu el seu president, José Miguel Miguel, perquè garanteix tots els llocs de treball i«impulsarà més ocupació», ja que la planta catalana fabricarà el que es feia a la de Clesa a Madrid (els envasos de litre de Cacaolat i el de litre i mig de la Letona). Damm assegura que el fet que la unitat central estigui a Barcelona, i allà es decideixi la contractació de béns i serveis, generarà«llocs de treball directes i indirectes en l'àrea d'influència».

Notícies relacionades

Si el jutge coincideix amb l'administració concursal, la societat propietària de Cacaolat estarà participada en un 49% per Damm,

un altre 49% per Cobega i un 2% per Victory. Fonts de Damm no es van voler pronunciar, a l'espera de la resolució judicial (possiblement la setmana que ve), encara que es van mostrar molt optimistes.