DISTRIBUCIÓ

Consum planeja doblar la quota de mercat en quatre anys

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS
BARCELONA

La cooperativa de supermercats Consum s'ha fixat com a objectiu doblar la seva quota de mercat a Catalunya abans de l'any 2015. Per aconseguir aquesta fita ha ideat un pla d'expansió que, en una primera fase, preveu inversions de 40 milions d'euros en els pròxims dos anys, l'obertura de 20 establiments i l'ampliació de les centrals logístiques de Sant Boi i el Prat de Llobregat, amb la idea de construir-ne una tercera en el futur.

«Catalunya és una regió estratègica per a la nostra firma. Actualment som la sisena cadena en quota, i volem col·locar-nos entre les primeres», va anunciar ahir el director general de Consum, Juan Luis Durich. La cadena té el 5,1% del mercat català, on compta amb 150 punts de venda i 2.070 treballadors.

Notícies relacionades

Durant el 2011 i el 2012, la firma planeja obrir uns 20 nous establiments -vuit dels quals, franquiciats-, i incrementar la plantilla fins a «2.400 o 2.500 empleats». Més enllà del 2013, Consum preveu continuar obrint súpers i «estudiar alguna adquisició». «Ja ho vam fer el 2007 amb Dinosol, i la nostra posició financera és bona», va afegir.

La cadena valenciana incre-mentarà aquest any les vendes a Catalunya fins als 370 milions (+6,3%), mentre que el benefici de tota la companyia arribarà als 33,7 milions (+10%). «Som dels pocs grups que creixem en vendes en superfície constant, el 2%», va afegir.