REESTRUCTURACIÓ AL SECTOR

Unnim i la nova caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa ja operen amb normalitat

Les dues grans fusions de les caixes catalanes han iniciat avui legalment les seves activitats

De dreta a esquerra: Gabriel Ferraté, Narcís Serra i Manel Rosell, presidents de les caixes Tarragona, Catalunya i Manresa, ahir.

De dreta a esquerra: Gabriel Ferraté, Narcís Serra i Manel Rosell, presidents de les caixes Tarragona, Catalunya i Manresa, ahir. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
EFE

Les dues grans fusions de les caixes catalanes, la de Catalunya, Tarragona i Manresa, encara sense nom comercial conjunt, i Unnim, fruit de la fusió de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, han començat a operar avui i són les primeres que ho fan en el procés de reestructuració del sector.

Segons ha informat avui Caixa d'Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat ha iniciat legalment les seves activitats en el dia d'avui, una vegada autoritzada la fusió per part de la Generalitat previ informe del Banc d'Espanya.

Fonts de l'entitat han explicat a Efe que "tot ha funcionat amb normalitat i sense cap incidència", segons estava previst.

La nova entitat serà la quarta caixa d'estalvis d'Espanya per volum d'actius consolidats (81.020 milions d'euros), crèdits a clients (62.088 milions) i recursos de clients gestionats (70.009 milions), i comptarà amb una xarxa de 1.215 oficines i 8.000 treballadors.

Nova marca

D'altra banda, Unnim també ha iniciat avui la seva activitat operativa amb normalitat en els serveis i l'atenció als clients de cadascuna de les oficines de la xarxa, que poden atendre els clients amb independència de la seva entitat d'origen.

A partir d'avui, les targetes noves de dèbit i de crèdit i les llibretes d'estalvi que s'entreguen als clients tenen la marca Unnim i tots els extractes que es generen des d'avui i els contractes nous ja porten la nova imatge.

Unnim neix amb uns actius de gairebé 30.000 milions d'euros, xifra que se situa en el tercer lloc dins del rànquing de caixes de Catalunya, un milió de clients, entre particulars i empreses, i té una xarxa inicial de 726 oficines.

Reestructuració amb prejubilacions

En el procés de reestructuració, hi ha prevista una reducció gradual fins als 612 punts de venda per al 2012 i, al final d'aquest període, comptarà amb uns 2.900 treballadors, amb un ajust que es realitzarà mitjançant prejubilacions i que afectarà unes 500 persones.

Unnim està implantada a 32 comarques i 179 municipis de Catalunya i a 19 localitats de fora d'aquesta autonomia, amb 30 oficines a Madrid capital i a les principals ciutats d'aquesta comunitat, 10 a la Comunitat Valenciana, 3 a Saragossa i 1 a Sevilla.

Actualment, Unnim està realitzant la integració tecnològica, que consisteix en la migració de les tres plataformes tecnològiques cap a la plataforma d'Unnim i que acabarà l'any que ve.

Tres àmbits de direcció

Notícies relacionades

Entre els nous serveis que s'han posat en marxa a les 00.00 hores d'avui hi ha la nova web de l'entitat, que compta amb els productes i serveis de la nova cartera d'Unnim.

Amb l'inici d'activitat de la nova caixa, ha entrat en vigor l'organigrama funcional que s'estructura en tres grans àmbits de direcció: una direcció general que ocupa Enric Mata, una direcció general adjunta de Negoci i Recursos, assumida per Jordi Mestre, i una direcció general adjunta de secretaria general i obra social que ocupa Dídac Herrero.