drassanes

Tanca Unión Naval de Barcelona amb 90 empleats

1
Es llegeix en minuts
EFE
BARCELONA

L’empresa de reparació de vaixells Unión Naval Barcelona, filial del grup Boluda, ha anunciat al comitè d’empresa el reajustament de la seva plantilla, de 90 treballadors, després de confirmar el seu tancament i el trasllat de la producció a València, on la companyia disposa d’una altra drassana.

Segons fonts sindicals, l’empresa s’emportarà a València el seu dic flotant –l’estructura que permet la posada en sec dels vaixells–, i per això el març passat va tornar la concessió dels terrenys en els quals s’assenta la drassana a Barcelona. Encara li quedaven 11 anys de contracte.

Després d’un llarg silenci, el grup Boluda –propietat de l’expresident del Reial Madrid, Vicente Boluda– va comunicar la setmana passada el trasllat i va oferir recol·locar 20 treballadors en l’empresa Marina 92, que es dedica a la reparació de iots.

Les fonts consultades desconeixen els acords pels quals la companyia Marina 92 –l’Autoritat Portuària n’és accionista minoritari amb un 8%– podria absorbir aquests 20 empleats.

L’empresa de reparació de vaixells va plantejar al comitè la possibilitat que la resta de treballadors afectats pel tancament del centre de Barcelona, és a dir 70 empleats, es poguessin acollir a un «pla de mobilitat geogràfica», que implicaria el seu trasllat voluntari a la planta valenciana.

Notícies relacionades

Els sindicats creuen que es tracta d’un «pla d’acomiadaments encobert» a causa de les escasses probabilitats que els treballadors acceptin una oferta que suposade factocanviar de ciutat de residència, o bé el trasllat diari a més de 200 quilòmetres.

Francisco Maldonado, de la UGT, ha demanat un «procés de negociació seriós» i ha qualificat de «test de camuflatge» la proposta de la naviliera. Els sindicats encara no han decidit la seva resposta a l’anunci del reajustament.