INICIATIVA DEL GOVERN CATALÀ A LA CAPITAL EGÍPCIA

La Generalitat impulsa al Caire un polígon industrial

El COPCA ajudarà les empreses catalanes perquè s'instal.lin a Egipte

1
Es llegeix en minuts
XAVIER SALVADOR / ENVIAT ESPECIAL / EL CAIRE

Els empresaris catalans interessats a deslocalitzar les seves activitats productives a Egipte disposaran d'una àrea d'entrada al país àrab gràcies al conveni d'intencions firmat ahir entre el Consorci de la Zona Franca i el Ministeri egipci de Comerç i Indústria. La institució catalana participarà en el capital d'un futur polígon empresarial amb socis locals i el sector públic del país, a més a més d'aportar-hi els seus coneixements sobre el desenvolupament de noves zones industrials.

INTERÈS CATALÀ

"Hi ha empreses catalanes interessades a deslocalitzar a Egipte sectors com el tèxtil, el dels ferrocarrils i l'agroalimentari. Per exemple, Mercabarna. En concret, hi ha una companyia que desitjaria tenir-hi operativa una fàbrica en un termini de sis mesos", va explicar Manuel Royes, president del Consorci. Royes va destacar la privilegiada situació geogràfica del país, el fort creixement del seu mercat interior i les garanties polítiques que Egipte té per a l'empresariat català.

La iniciativa de crear un polígon a Egipte va ser promoguda pel president de la Generalitat, José Montilla, mentre exercia de ministre d'Indústria. L'acord ha estat coordinat amb la Generalitat i es va firmar ahir davant el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que presideix una missió empresarial catalana que participa en el fòrum de negocis Egipte-Catalunya.

OPORTUNITATS

Notícies relacionades

"La Generalitat es compromet a ajudar totes les empreses catalanes que vulguin invertir a Egipte a través del COPCA. Els animo a explorar a fons les possibilitats mútues de col.laboració", va assenyalar el dirigent català en la inauguració del fòrum empresarial, en què participa una delegació de 22 companyies i institucions.

El viceministre d'Indústria egipci, Mohammad Masur, també va instar el teixit empresarial català a cooperar amb el seu país i va assegurar que el seu Govern està compromès amb l'eliminació dels obstacles que dificulten el comerç internacional i la inversió estrangera. "Hi ha moltes oportunitats --va dir-- en l'àmbit de les infraestructures, la informàtica, el gas i el petroli".

Temes:

El Caire