CONFIDÈNCIES DELS GURUS DE LA INFORMÀTICA

Jobs i Gates aposten pel 'software' via internet

Els fundadors d'Apple i Microsoft donen la primera entrevista junts en 30 anys

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELONA

El software estarà a internet i els dispositius només tindran una petita part a l'interior. I els ordinadors es portaran a la butxaca i serviran, sobretot, per comunicar-se amb altres persones. Aquest va ser el panorama que van traçar ahir el fundador d'Apple, Steve Jobs, i el de Microsoft, Bill Gates, en la primera entrevista conjunta que fan en un escenari en més de 30 anys de relació i competència empresarial, en un congrés tecnològic organitzat per The Wall Street Journal, a Califòrnia.

"Encara hi ha molt per fer. Estem en un gran moment per a la innovació", va augurar Jobs, que es va guardar, com sempre, el secret dels seus futurs desenvolupaments. Tan sols va apuntar una pista: "Seran dispositius que van més enllà de l'ordinador personal", del qual l'iPhone, el telèfon mòbil que espera llançar als EUA a finals d'aquest mes, en serà el primer exponent. "La clau està on es podrà editar alguna cosa. I per a això encara necessitaràs una màquina més potent. Però la gent vol dispositius portàtils per comunicar-se i, després, per entretenir-se".

SERVEIS

Notícies relacionades

El creador de l'iPod --a qui Gates, en broma, va assegurar que Zune "hi podria contribuir"-- va deixar en mans de tercers el construir serveis per omplir-los, si bé va anunciar sorpreses en la línia de plataformes com .Mac. "Una de les coses que més m'interessen són els serveis que construeix la gent a internet".

Gates, per la seva part, va parlar de pantalles enrotllables que es puguin portar a qualsevol lloc, formes de fer anar l'ordinador basades en interacció manual i en tres dimensions, i en reconeixement de vídeo. Va apuntar a grans pantalles que ofereixin sensacions envoltants. Jobs, amb passada torera, va retreure la temptació de complicar els aparells i li va recordar que "la gent no vol cotxes de sis rodes".

Temes:

Bill Gates