CONTENCIOSOS

Madrid torna a impugnar el trasllat de la CMT a BCN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Comunitat de Madrid ha tornat a recórrer davant el Tribunal Suprem el trasllat de la seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) a Barcelona, decisió que ja va ser anul.lada per l'alt tribunal per problemes de forma el novembre passat i que el Govern espanyol va tornar a ratificar amb un nou decret, al desembre.

El recurs del Govern d'Esperanza Aguirre sosté que aquest trasllat "vulnera l'estatut madrileny d'autonomia que estableix la seu de les institucions i els organismes generals de l'Estat a Madrid", que també "la Constitució" reconeix. L'article sisè de l'estatut, al qual al.ludeix el recurs, assenyala "la condició de capital de l'Estat i la seu de les institucions generals".

Aquest recurs sosté que també "vulnera l'Estatut dels Treballadors" perquè "no respecta els requisits establerts per a un trasllat col.lectiu" i també perquè "es vulneren els límits de la potestat discrecional d'autoorganització de la CMT, com també la independència i l'autonomia d'aquest trasllat".

SENSE SORPRESES

Notícies relacionades

Fonts de la CMT no van mostrar sorpresa ahir pel nou debat judicial i van ratificar el seu convenciment que aquest organisme es quedarà a Barcelona.

La Comunitat de Madrid ja havia anunciat la intenció de recórrer el trasllat, que el Govern central defensa com una part d'"un nou model d'Estat" més descentralitzat. Madrid ja va recolzar els treballadors quan van protestar pel trasllat.