DESINVERSIÓ

La Caixa ven el 46% del capital de Crèdit Andorrà

L'entitat obté una plusvàlua de 425 milions sortint de l'accionariat

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La Caixa ha aconseguit un acord amb Crèdit Andorrà per a la venda del 46,35% del capital que l'entitat presidida per Ricard Fornesa mantenia en el banc andorrà. L'operació té un import de 927 milions d'euros (154.240 milions de pessetes), xifra que suposa valorar el banc del Principat en 2.000 milions.

La transacció es realitzarà en dos trams: el primer suposa la venda d'un 26,36% abans de finals del 2006, i el segon tram, del 19,99%, es vendrà abans de març del 2007. L'alienació farà que aflorin plusvàlues per a La Caixa per un import de 425 milions (70.714 milions de pessetes), ja que l'operació permet comptabilitzar el benefici de la venda de Caixa Bank, filial de La Caixa, a Crèdit Andorrà realitzada l'any 2005. Llavors va quedar bloquejat fins que el banc consolidés comptablement en el grup La Caixa, segons va explicar ahir aquesta entitat a través d'una nota.

La primera caixa espanyola va vendre al grup financer participat per la família Reig el 100% de Caixa Bank el 2005. L'operació es va tancar per sobre dels 350 milions d'euros i va suposar concentrar l'activitat del grup català al Principat a través de Crèdit Andorrà. La Caixa va entrar en el capital del banc el 1986, amb l'adquisició del 30,57% del capital. Aquesta participació es va elevar fins al 46,35% el 1998.

Notícies relacionades

TRAJECTÒRIA ANDORRANA

Al desprendre's de la seva participació, l'entitat amb seu a Barcelona finalitza la seva trajectòria a Andorra. La presència de La Caixa al Principat es remuntava a l'any 1935 com a entitat de crèdit, i posteriorment es va transformar en Caixa Bank. Segons l'entitat financera catalana, la desinversió no és obstacle perquè "les relacions privilegiades" que ha mantingut amb Crèdit Andorrà "continuïn en el futur", i va recordar que en l'actualitat es mantenen diferents llaços comercials, financers i socials entre les dues entitats, tot i que s'hagi tancat la relació societària.