Dels camps de treball russos a l'èxit de la saga 'Divergente'

'Dominical' viatja a dues localitats russes en què el règim soviètic va instaurar gulags pels quals van passar 18 milions de persones

Veronica Roth ha atrapat amb els seus llibres legions de púbers de tot el món parlant-los de sentiments que els resulten familiars

amargets34677257 portada del dominical 722 del 17 07 2016 castellano160714165732

amargets34677257 portada del dominical 722 del 17 07 2016 castellano160714165732

1
Es llegeix en minuts

En els anys 30 del segle passat, el Govern soviètic va construir uns camps de treball als quals enviava presos polítics i comuns. Els historiadors calculen que hi van passar 18 milions de persones.

Malgrat el temps transcorregut, a Labitangui i Vorkutà el record dels gulags segueix present. "A l'hivern, la temperatura baixava a 50 graus sota zero i els captius seguien treballant", rememora Maria Zavàtskaia, de 78 anys, que tot i no haver sigut internada en un d'aquests centres encara custodia records d'aquesta època.

El suplement d'EL PERIÓDICO també entrevista Veronica Roth, creadora de la saga 'Divergente', que ha aconseguit vendre 35 milions d'exemplars en 44 idiomes diferents i amb un èxit que s'expandeix fins al cine. L'escriptora revela el secret del seu èxit amb el públic jove: "El principal error dels adults és dir-los als adolescents què han de fer. És més intel·ligent ensenyar-los a pensar de forma crítica".

Sense abandonar la literatura, ‘Dominical’ estrena una sèrie en què escriptors parlen d'una experiència vital que els va marcar. En aquesta ocasió Víctor del Árbol, guanyador del premi Nadal 2016, descriu el que va sentir quan va volar per primera vegada.

I de les lletres a la música. Els germans que més es peguen als escenaris, Pimpinela, també ho fan en un reportatge. "A vegades fas més de diable que de germanet" és una de les perles que Lucía li dedica a Joaquín Galán.

A més, la revista incorpora una guia pràctica per optimitzar una de les tasques més odioses: fer la maleta; presenta una sessió de moda estiuenca en diferents punts de Tossa de Mar, ofereix diferents idees per donar un aire original a la llar i aprofundeix en el plaer de beure aigua freda a peu de frigorífic.

'MUJER HOY'

Notícies relacionades

Raquel Sánchez Silva, que apareix a la portada, reflexiona sobre la maternitat i tot el que l'envolta: la conciliació laboral, els efectes del part sobre el cos i com preparar-se per donar a llum. "Estava en una condició física molt bona abans de quedar-me embarassada i la volia recuperar. Però sense atabalar-me ni sentir-me malament. I exactament igual no estic, però em trobo bé", assegura la presentadora.

El setmanari també proposa diversos vestits i perfums ideals per viatjar, planteja un debat sobre l'excés d'activitats programades per als nens a l'estiu i repassa dietes delirants i manies a la taula de personalitats importants del passat i el present.

Temes:

Rússia Llibres