¿Què hi ha darrere del 'boom' de la il·lustració?

Onze il·lustradors debaten sobre què pinten en la vida a 'Dominical'

1
Es llegeix en minuts

Instagram s'ha convertit en el seu aparador viral. Tenen centenars de milers de seguidors que fins i tot es tatuen els seus dibuixos. Rere el 'boom' de la il·lustració s'hi amaguen dibuixants que fan de 'community managers' i treballen més del que el cul pot suportar.

Al 'Dominical' d'aquesta setmana, 11 il·lustradors debaten sobre què pinten ara en la vida. Un d'ells és Alfonso Casas, que acaba d'estrenar el llibre 'SE(nti)MENTAL' i accepta el repte d'una entrevista il·lustrada en què respon el seu clon de paper.

Per la seva banda, Salma Hayek serà una reina europea devoracors en el film que s'estrena l'11 de desembre, 'El cuento de los contes'. L'actriu assegura en la revista que, després d'una trajectòria en què s'ha sentit "humiliada i degradada" per ser llatina, no es podia negar a fer un paper de dona poderosa.

Notícies relacionades

També encarna el paper de dona poderosa Anna Prohaska. La jove soprano alemanya s'ha convertit en una de les millors veus del panorama internacional, i representa Cleopatra en la seva actuació al costat d'Il Giardino ArmonicoIl Giardino Armonico, que arribarà a Barcelona el 13 de desembre. "Han hagut de passar segles perquè les dones siguin valorades per la seva intel·ligència i per elles mateixes i no per la bellesa o la capacitat de seducció. És bastant trist", assevera.

El suplement d'EL PERIÓDICO també entrevista el 'cantaor' de Huelva Arcángel, que ha gravat un acústic per a Música Directa. El seu nou disc es diu 'Tablao', i s'ha gravat en tres d'aquests locals antics. A més, el número ens acosta a una sèrie d'acrònims i anglicismes bàsics per comunicar-se en la nova era, brinda algunes claus per ajudar els nens a gestionar les seves emocions, mostra les reformes d'un pis a Sarrià i presenta una recepta per fer 'truitipizza' de camagrocs.