AL 'DOMINICAL'

Javier Fesser torna a la càrrega amb Mortadel·lo i Filemó

El cineasta dirigeix una pel·lícula d'animació en 3D amb els personatges d'Ibáñez

1
Es llegeix en minuts

Després de quatre anys de gestació, Javier Fesser instal·larà als cines l'univers esbojarrat de Francisco Ibáñez. Els seus famosos detectius de la TIA aquesta vegada sortiran de la pantalla. Animació en 3D fidel a les relliscades de vinyeta: Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo’ s'estrenarà el 28 de novembre vinent.

Notícies relacionades

 "[Ibáñez] ha confiat en mi perquè sap que he estudiat a fons el seu univers i l'entenc", assenyala el director al 'Dominical'. "És un món molt particular, on les lleis de la física regeixen de manera diferent, els objectes cauen i reboten d'una altra manera. És un humor de patacades i mastegots molt especial, envoltat d'una ambientació única, plena de detalls, que el lector dels seus còmics sap reconèixer a la primera, i que he volgut que sigui present en la pel·lícula". Va ser tot com un engranatge: un equip de gairebé cent persones necessitava una setmana de feina per crear tres segons de cinta. Ibáñez va donar més que el vistiplau quan va veure la pel·lícula fa un mes en una sessió privada. "Li sortien els ulls de les òrbites --recorda Fesser--, no parava de riure, es regirava de plaer a la butaca i contínuament cridava: ‘¡Bestial, bestial, és bestial!".

La revista d'EL PERIÓDICO també entrevista Pablo Heras-Casado, principal director convidat del Teatro Real de Madrid, i l'actriu Aina Clotet, que estrena ‘Rastros de sándalo’. A més, pren el pols al disseny nòmada: tendència impulsada per joves dissenyadors itinerants que van començar a treballar a casa i ara exhibeixen les seves creacions en mercats efímers. El suplement també viatja a Laos, destaca algunes de les espectaculars imatges del firmament del fotògraf de les estrelles Daniel López i ofereix un test a l'estil 'Súper Pop' --¿Ets un nostàlgic dels 80?-- basat en el segon llibre dels agitadors de nostàlgies Javier Ikaz Jorge Díaz: 'Yo fui a EGB 2'.

Temes:

Mortadel·lo