El millor i el pitjor estiu de cinc escriptors

Llucia Ramis inicia la sèrie de relats, que apareixeran els cinc diumenges d'agost

El xef Ricard Camarena, la cantant de rockabilly Imelda May i el guanyador de l'últim premi Abogados de Novela, Juan Pedro Cosano, també destaquen en la revista

Pau Arenós ens presenta els continguts del ’Dominical’ / periodico

1
Es llegeix en minuts

'Dominical' estrena aquesta setmana una secció que apareixerà els cinc diumenges d'agost: El meu millor / El meu pitjor estiu. Cinc escriptors d'èxit hi expliquen quines són les vacances que recorden amb més afecte i quines s'estimarien més oblidar. L'encarregada de posar en marxa la sèrie és l'escriptora mallorquina Llucia Ramis, guanyadora el 2010 del premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la 'Egosurfing'. Ramis rememora amb espant l'estada en un campament d'estiu, i amb una tendresa infinita el temps passat a casa de la seva àvia, davant del mar. Li agafaran el relleu Use Lahoz, Juan Villoro, Daniel Vázquez Sallés Marta Sanz.

La revista que s'entrega els diumenges amb El Periódico porta altres continguts molt estiuencs, com una nova secció dedicada als objectes fetitxe de l'estiu (la síndria, fruita estrella en el combat de la canícula, obre el foc), un basar de moda en blanc i negre i una selecció dels millors llibres per disfrutar de la lectura aprofitant el temps extra que ens donen les vacances. Un espai a part es mereix una novel·la que la revista recomana especialment: 'El abogado de pobres', guanyadora del premi Abogados de Novela. El seu autor, Juan Pedro Cosano, en parla i de com compatibilitza la literatura amb la seva altra gran passió: el dret. 

Brous sense aigua

El xef valencià Ricard Camarena és una de les cares que destaca en la publicació. Partint del bar de la piscina del seu poble (on ja va començar l'experimentació culinària), les seves ànsies de revolucionar la cuina valenciana l'han portat a regentar ara tres restaurants de referència en què la innovació arriba a cotes gairebé inversemblants, com els brous que cuina sense aigua. Entre paella i paella, el xef li explica a Pau Arenós els secrets dels seus plats. 

Notícies relacionades

Completen l'oferta de la publicació una entrevista amb la cantant de rockabilly Imelda May, que recorda Amy Winehouse però amb hàbits saludables; un recorregut pels còmics que han explicat amb un altre llenguatge la primera guerra mundial (que està de centenari), i el descobriment de la Fundació Olivar de Castillejo, un oasi de calma al costat del tràfec de la Castellana, a Madrid, amb una atractiva oferta cultural.