EIXAMPLE
Papil·les viatgeres
Un restaurant que fusiona cuina japonesa i brasilera se suma a l'oferta gastronòmica del Paral·lel
Un local similar al Born va demostrar als propietaris que la mescla culinària funciona

Al capdavant 8 El xef Alfonso Aranda posa amb els socis de l’Ikibana, Ixchel Urban i Germán González. /
Per viatjar amb el paladar alhora al Japó i al Brasil sense sortir de l'Eixample, un es pot dirigir al límit d'aquest districte amb el de Sants-Montjuïc, on conflueixen a més el barri de Sant Antoni i el bullici artístic i gastronòmic del recuperat Paral·lel. És en aquesta frontera on ha desembarcat el nou Ikibana (Paral·lel, 148), restaurant de cuina de fusió brasilera-nipona que va experimentar el seu model al costat del Born, abans d'obrir a l'Eixample, i que ara es planteja conquistar altres ciutats en altres països.
La impactant façana de xamfrà del nou Ikibana, inaugurat oficialment ara fa un mes, ja revela que al darrere de les finestres s'hi amaga alguna cosa diferent. La sensació de viatge augmenta per taules agrupades en petites illes amb forma de bol, un entramat de fusta al sostre, que evoca un bosc tropical, i una barra corba i exòtica.«El restaurant es concep com un paisatge sinuós integrat per diverses illes»,expliquen els promotors del local.
Prova al Born
Ixchel Urban, sòcia propietària de l'Ikibana, explica que la idea del restaurant va néixer fa uns anys en una tarda de tempesta de cervells al comprovar que no hi havia locals de cuina japonesa al Born.«Va ser fa cinc anys. És un local fosc, on al principi no venia ningú, però al cap d'un mes va començar a funcionar i ja vam veure que aquest concepte del Japó i el Brasil, que són l'antítesi, funcionava», explica. ¿El truc?«El servei, el menjar i la decoració. El nostre personal és molt obert i sempre donen explicacions de cada plat i cada beguda»,indica la responsable d'un local que no només combina dos tipus de cuina tan distants, sinó que també serveix còctels i es transforma al llarg del dia. Ofereix menús a 15 euros al migdia i música de DJ amb copes a la mitjanit.
El més destacat, però, són els plats, creats pel xef Alfonso Aranda i essència d'aquest local amb nom d'art floral japonès. Aqui tenen des del Bubaloo Morango (maki temporitzat i farcit de tonyina, cor de margalló, crema de xili de Jalapa i coriandre) i el Wagiu Uramaki (formatge mozzarella, tomàquet sec, alvocat i salsa criolla).
Els propietaris de l'Ikibana estan contents de l'acollida del local del Paral·lel i esperançats amb el seu futur. La proximitat del Tickets dels germans Adrià, del Rías de Galicia i el Kru fomenten aquesta destinació gastronòmica.«Tenim una relació fantàstica amb els Adrià i fins i tot ens enviem clients si omplim», afegeix Urban, contenta dels plans municipals per crear places en cruïlles del Paral·lel i de la promoció del Broadway barceloní.
- En ple estiu Barcelona tanca la font ornamental de Glòries convertida de facto en piscina infantil
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- El Liceu Mar transformarà el Port Vell i costarà 50 milions d’euros
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent