FESTIVAL SOLIDARI

Sirenes amb cor

L'equip olímpic de sincronitzada actua a la piscina Sant Jordi per recaptar diners H Un orfenat ucraïnès rebrà les ajudes

Solidària 8 L’entrenadora Anna Tarrés, al CAR de Sant Cugat.

Solidària 8 L’entrenadora Anna Tarrés, al CAR de Sant Cugat. / GUILLERMO MOLINER

2
Es llegeix en minuts
NORA MIRALLES
BARCELONA

«Volia aportar el meu granet de sorra a l'oenagé TANU i a Rosa Fité, una amiga que fa anys que acull nens ucraïnesos, que em va proposar organitzar una exhibició de sincro per recollir fons». Així explica Anna Tarrés, entrenadora de l'equip olímpic espanyol de natació sincronitzada, com es va gestar l'acte benèfic que TANU (Terrassa Ajudem els Nens d'Ucraïna) i la Unió de Comerciants Sant Pau-Gaudí de l'Eixample han programat per dissabte, dia 14 (18.00 hores).

Aquell dia Tarrés portarà les seves noies, entre les quals hi ha medallistes com Gemma Mengual, a la piscina Sant Jordi del carrer de París per mostrar al públic una primícia: «L'equip exhibirà les coreografies que tenim preparades per a la Copa d'Europa de natació sincronitzada, que tindrà lloc d'aquí unes setmanes». Tot sigui per la causa. I és que la recaptació de l'acte -l'entrada costarà 10 euros per als adults- es destinarà a un orfenat de la regió ucraïnesa de Nikopol, que acull els nens i nenes durant la resta de l'any.

Valors de l'esport

Aquest no és el primer projecte solidari en què participa l'equip entrenat per Anna Tarrés, que acostuma a donar suport especialment a les causes que tenen nens com a protagonistes. «És un honor per a mi mostrar els valors que fomentem a través de l'esport, com el treball en equip, la millora contínua, la superació. En aquest cas, aquests valors importantíssims estan clarament lligats a l'esperit de TANU», assegura l'entrenadora.

TANU fa més de 10 anys que ofereix a orfes ucraïnesos l'oportunitat de passar uns mesos amb famílies catalanes i a la vegada millorar les condicions de vida als hospicis on viuen aquests nens. Encara que la seu de l'associació és a la rambla de Francesc Macià de Terrassa, ja són moltes les famílies de la resta del Vallès i de Barcelona que s'hi impliquen i acullen un o diversos dels 102 menors ucraïnesos.

I això que no és fàcil, perquè TANU busca garantir certs requisits, com que les famílies donin continuïtat a l'acollida fins als 17 anys, promoure el vincle emocional entre la família i el nen i oferir al nano un adult de referència per al futur. «A més, els pares o mares d'acollida han d'exercir respecte al xaval el paper d'adult que motiva, ser un model de valors i posar límits», diuen a TANU.

Notícies relacionades

A l'incorporar-s'hi una família nova, l'associació fa un seguiment periòdic de la seva relació amb el nen, especialment exhaustiu en els casos de més risc. També es compta amb l'ajuda de la directora de l'orfenat, que en el cas de Nikopol acull entre 85 i 100 menors, de 6 a 18 anys.

Aquests petits seran els beneficiaris de la recaptació que s'aconsegueixi en l'acte de dissabte a les piscines Sant Jordi, que es destinarà a millores com la compra de material per a la cuina i la biblioteca o la reforma de la infermeria. I, també a un dels projectes de futur de TANU, que consisteix a treballar amb l'hospici de Plysvich, on viuen nens amb trastorns epilèptics i discapacitat intel·lectual.