Terminis de l’IRPF

Arriba el 27 de juny: data clau en la declaració de la renda per a aquest grup

Arriba el 27 de juny: data clau en la declaració de la renda per a aquest grup

Europa Press / Marta Fernández Jara

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Campanya de la Renda i Patrimoni del 2022 va arrencar l’11 d’abril, amb la presentació de les declaracions per internet, un mitjà que utilitzen ja 9 de cada 10 contribuents. D’acord amb el calendari del contribuent de l’Agència Tributària, el termini per presentar la declaració de la renda es prolongarà fins al 30 de juny de manera ordinària.

Així mateix, des del 5 de maig i fins al 30 de juny la declaració de l’IRPF es pot presentar també per telèfon –demanant cita prèvia des de tres dies abans que comenci el termini, és a dir, el 2 de maig–, i entre l’1 i el 30 de juny, coincidint amb el període ordinari de la campanya, els contribuents també poden presentar la seva declaració a les oficines de l’Agència Tributària i altres entitats col·laboradores, com comunitats autònomes, ajuntaments o registres.

Termini de la declaració presencial

Notícies relacionades

I, malgrat que la declaració de la renda es pot fer fins al 30 de juny, cal tenir en compte que, si la declaració surt a pagar i es vol abonar mitjançant domiciliació bancària, la data s’avança tres dies, és a dir, el termini finalitza el 27 de juny. No obstant, si s’opta per domiciliar únicament el segon termini de l’impost sobre la renda de les persones físiques, es podrà fer fins al 30 de juny.

A més, els contribuents podran fraccionar, sense interès ni cap recàrrec, l’import del deute tributari resultant de la seva declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques en dues parts: la primera, del 60% del total, en el moment de presentar la declaració, i la segona, del 40% restant, fins al 6 de novembre del 2023, inclusivament.

Temes:

Hisenda