Ribera-Salines

En alerta un hort okupat de Cornellà després d’unes «actuacions de neteja» de la propietària

La Plataforma Ribera-Salines critica la construcció de 2.500 noves vivendes a Cornellà

Revolta contra el totxo a Cornellà

En alerta un hort okupat de Cornellà després d’unes «actuacions de neteja» de la propietària

Plataforma Ribera-Salines

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una setantena de persones es van concentrar aquest dimarts passat 27 de juny per la suposada amenaça de desallotjament de l’hort okupat La Bardissa, a l’àrea de Ribera-Salines de Cornellà (Baix Lobregat). La Plataforma Ribera-Salines va convocar veïns i entitats a les 8 h per defensar «l’últim espai verd i natural del municipi de Cornellà» després d’assabentar-se’n dilluns passat que havien començat uns «treballs de neteja» a l’espai per part de l’empresa propietària i que havien de continuar aquest dimarts 27.

No obstant, dimarts a les 10 h del matí des de la mateixa entitat expliquen que «encara no havia fet acte de presència cap operari». Així, segons la Plataforma Ribera-Salinas «l’objectiu és cobrir tota la parcel·la de grava perquè no creixi més vegetació en el futur».

La plataforma va presentar al públic l’hort de La Bardissa, un espai agrícola de gestió comunitària i assembleària, a finals del 2021. Més enllà de la funció hortícola òbvia, La Bardissa ha pretès des dels inicis visibilitzar l’oposició d’un grup de veïns de Cornellà a un pla urbanístic que preveu la construcció d’unes 2.500 vivendes que, segons ells, suposaria «la pèrdua irreversible dels últims terrenys agrícoles del municipi i la destrucció de l’únic corredor verd que hi ha entre la ciutat i el riu Llobregat».

Preguntat pels treballs d’aquests dies, l’Ajuntament de Cornellà afirma que des del consistori simplement es va rebre una instància per part de Ruverti SL, l’empresa propietària del terreny, «informant que farien unes tasques de neteja». Tot i que aquest diari s’ha posat en contacte amb Ruverti SL, l’empresa ha preferit no fer declaracions sobre les actuacions d’aquesta setmana.

Notícies relacionades

Amb tot, des de la Plataforma Ribera-Salines asseguren que «portaran a terme totes les accions necessàries per aturar els treballs d’esfondrament de La Bardissa».

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat