Nous ajuntaments

Antonio Balmón, elegit de nou alcalde de Cornellà amb majoria absoluta i el suport dels Comuns

Antonio Balmón, elegit de nou alcalde de Cornellà amb majoria absoluta i el suport dels Comuns

Ayuntamiento de Cornellà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antonio Balmón (PSC) ha sigut reelegit alcalde de Cornellà (Baix Llobregat) en el ple de constitució del nou ajuntament, celebrat aquest dissabte 17 de juny al migdia. No ha sigut precisament una sorpresa: Balmón governa impertèrrit la ciutat més poblada del Baix Llobregat des del 2004, quan va accedir a l’alcaldia després de la renúncia del també socialista José Montilla. Un fet que el col·loca com l’alcalde més longeu de tot l’àrea metropolitana.

No obstant, l’actualitat local ha enfosquit l’arrencada del mandat 2023-27, amb un minut de silenci dels nous regidors electes en record de la veïna assassinada el cap de setmana passat a mans, presumptament, de la seva parella.

De fet, Antonio Balmón ha volgut començar la intervenció recordant que feia només una setmana «aquesta ciutat havia quedat enterbolida pel fang de la violència masclista». Així, després de donar pas a tots els portaveus dels grups municipals, Balmón ha destacat que «encara tenim quatre anys per portar a terme un nou cicle de transformació de la nostra ciutat», remarcant, respecte de la situació econòmica i social, que «les nostres bases són sòlides, ajustades i orientades a aprofitar les oportunitats».

En el terreny polític, el resultat del Ple de constitució estava escrit des del mateix dia de les eleccions municipals del 28M, ja que Balmón va aconseguir el nombre de suports suficient per sumar majoria absoluta per si mateix i governar la ciutat durant quatre anys més sense preocupar-se per la necessitat d’arribar a acords. No obstant, l’alcalde va firmar un acord de govern amb En Comú Podem aquest mateix divendres, i ampliava així la majoria del seu executiu. Una operació que tampoc li és aliena al municipi.

Les aliances amb l’espai dels comuns són un element habitual en els executius locals de Balmón. De fet, el mandat passat el PSC ja tenia majoria absoluta i també va incorporar l’executiu a la llista d’En Comú Movem de Claudio Carmona, que seguirà en el govern un mandat més. ERC queda com a cap de l’oposició amb 4 regidors, seguida del PP amb 3 i VOX amb 2.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Balmón ha rebut el suport d’un total de 16 regidors i regidores: dels 13 del PSC i dels 3 regidors de Cornellà En Comú Podem. La resta de partits representats en el Ple (ERC, PP i Vox) han votat el seu propi cap de llista com a candidat.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat