Places escolars

Famílies de Cornellà denuncien el tancament d’un dels dos grups d’I3 de l’escola Suris

Creuen que reben un tracte «discriminatori» i que els seus fills hauran d’anar a centres molt lluny de casa

  • Més de 300 alumnes de dues escoles de Cornellà participen en el projecte EduLab

Famílies de Cornellà denuncien el tancament d’un dels dos grups d’I3 de l’escola Suris

AYUNTAMIENTO DE CORNELLÀ

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un grup de pares i mares del barri Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat denuncien que el Departament d’Educació vol tancar un dels dos grups d’I3 de l’escola CEIP Suris, l’únic centre públic del barri, amb la qual cosa deixarà sense plaça 11 nens que havien sol·licitat aquesta escola com a primera opció i que ara se n’hauran d’anar a un centre d’un altre barri, amb els perjudicis que això comporta.

Les famílies creuen que estan rebent un tracte «discriminatori» respecte a altres barris més cèntrics del municipi. Recorden que l’escola Dolors Almeda, al barri d’Almeda, que s’enfrontava a una situació similar, mantindrà finalment les dues línies actuals. És per això que reclamen un tracte igualitari per no renunciar al dret de triar l’escola dels seus fills.

Les famílies expliquen que se’ls va comunicar la voluntat de tancar el grup durant les jornades de portes obertes del centre, cosa que va fer que moltes famílies ja no poguessin inscriure-hi els seus fills. Tot i així, 11 de les famílies que el van triar com a primera opció per als seus fills s’han quedat sense plaça.

Des del Departament d’Educació es justifica el tancament del grup per qüestions demogràfiques i recorden a l’ACN que la decisió es va prendre juntament amb l’Ajuntament de Cornellà quan es va fer la planificació del curs vinent. Per la seva banda, fonts municipals de l’Ajuntament de Cornellà recorden que «les competències de la planificació educativa corresponen a la Generalitat».

Així, des del consistori apunten que, quan es va començar a planificar el curs 2023-2024, tenint en compte les dades demogràfiques, els serveis territorials d’educació del Baix Llobregat «calculaven el tancament d’uns cinc grups a la ciutat». «Com que l’ajuntament no hi estava d’acord, vam negociar fins a l’últim moment per aconseguir tancar només tres grups, que han acabat sent dos amb el manteniment de dues línies d’I3 a Dolors Almeda. Sempre hem estat junt amb la comunitat educativa, però qui decideix tancar i obrir línies és la Generalitat», asseveren des de l’ajuntament cornellanenc.

Notícies relacionades

Els pares i mares afectats asseguren que lluitaran per mantenir els dos grups actuals d’I3 i recorden que el 2011, gràcies a la pressió de les famílies, ja es va aconseguir passar de dos a tres grups de P3.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà