24, 25 i 26 de març

Cornellà, epicentre del món subaquàtic i el busseig durant tres dies

  • La Fira de Cornellà destinarà aquest cap de setmana 8.300 metres quadrats a allotjar la fira del busseig «amb més història del país»

Cornellà, epicentre del món subaquàtic i el busseig durant tres dies

Mediterranean Diving Show

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fira de Cornellà destinarà aquest cap de setmana 8.300 metres quadrats a allotjar la fira del busseig «amb més història del país». El Mediterranean Diving Show se celebra els dies 24, 25 i 26 de març en un emplaçament «privilegiat per al sector», defensa l’organització.

I és que, segons dades de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya, en territori català es troben en actiu 142 centres d’immersió, la majoria dels quals a Girona, seguida de Barcelona, Tarragona i finalment, Lleida.

Així, durant el 2023 la 23a edició del MD Xou allotjarà fabricants, centres de busseig, didàctiques, organitzacions, botigues especialitzades, agències de viatge, entitats, institucions etc. «El Mediterranean Diving Show és l’epicentre del món de les immersions», celebren des de l’organització.

Els responsables de l’esdeveniment assenyalen que, durant aquests tres dies, s’oferirà als visitants una àmplia superfície expositiva en la qual trobar les últimes novetats quant a equips per a immersions per a tots els nivells: principiants, busseig recreatiu, esportistes i, per descomptat, per a professionals. A més, per a aquells que busquin millorar el seu nivell, el Mediterranean Diving Show oferirà una àmplia oferta de cursos.

Catalunya, líder en llicències

Apnea, busseig de competició, hoquei subaquàtic, natació amb aletes, pesca submarina, rugbi subaquàtic, imatge subaquàtica, són tan sols algunes de les moltes disciplines reconegudes en el camp de les activitats subaquàtiques i en les quals es podrà aprofundir durant la fira.

Segons l’Estadística d’Esport Federat del Ministeri de Cultura i Esports, el 2021 es van comptabilitzar prop de 32.000 llicències federades d’activitats subaquàtiques, «xifra en constant augment si mirem cinc anys enrere», asseveren des de l’organització. «Si ens aturem per mirar les dades per territori, detectem que a Catalunya és la zona on es van registrar més llicències federades amb 5.900 llicències el 2021, seguida de Galícia amb 4.092 i molt igualada amb el País Valencià, que va registrar 4.081 llicències emeses», afegeixen.

Notícies relacionades

Segons les dades facilitades per la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, la principal activitat a Catalunya són les sortides de busseig amb barco, però amb una tendència decreixent –77% del volum de negocis durant el 2018, 72% durant el 2019 i 62% durant el 2020.  

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà