Conducció temerària

Detingut un conductor de patinet elèctric per anar a 118 quilòmetres per hora i sense llums a Cornellà

  • També es va saltar un semàfor en vermell i no disposava de permís de conduir

  • Se li va practicar un test de drogues que va resultar positiu en THC, opiacis, cocaïna, heroïna, amfetamina i benzodiazepines

  • A més, portava a sobre 155 grams d’haixix, dues ampolles de popper, dues navalles i una armilla antibales

Detingut un conductor de patinet elèctric per anar a 118 quilòmetres per hora i sense llums a Cornellà

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Cornellà (Baix Llobregat) va detenir el divendres 10 de febrer a mitjanit el conductor d’un patinet elèctric per circular sense els llums reglamentaris i saltant-se un semàfor en vermell a la carretera de Sant Joan Despí.

Des de l’Ajuntament de Cornellà expliquen que la patrulla que el va detenir va comprovar que el vehicle que portava estava «modificat» per circular a més de 25 km/h (velocitat màxima autoritzada per a un VMP), ja que l’indicador de velocitat marcava 118 km/h en la màxima potència, i que el conductor «no disposava de permís de conducció», per la qual cosa va ser denunciat per aquesta raó, per circular de manera negligent, per no portar llums i per no respectar el semàfor.

Després de registrar el conductor, es va comprovar que, a més, portava a sobre 155 grams d’haixix, dues ampolles de popper, dues navalles, un esprai pebre no homologat, una defensa rígida i una armilla antibales, material que va ser intervingut juntament amb el patinet.

Al conductor també se li va practicar un test de drogues que va resultar positiu en THC, opiacis, cocaïna, heroïna, amfetamines i benzodiazepines.

Vehicle requisat

La Guàrdia Urbana ha instruït contra el detingut diligències per un delicte contra la seguretat viària i per un delicte contra la salut pública. Així, el vehicle ha sigut ingressat al dipòsit municipal de vehicles i tot el material que portava intervingut.

Segons dades de la Guàrdia Urbana de Cornellà, durant el 2022, es van obrir 1.762 expedients sancionadors contra Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a la ciutat. Es tracta d’un augment del 90% respecte a les sancions imposades el 2021.

Notícies relacionades

L’Ordenança Municipal de Circulació de Vehicles i Vianants es va modificar el 2021 per adaptar-la al creixement exponencial de la utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, principalment patinets, i d’acord amb la normativa aprovada pel Govern central.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà