Transport

Cornellà va imposar més de 1.700 sancions a conductors de patinets elèctrics el 2022

  • Les sancions a conductors de vehicles de mobilitat personal creixen un 90% respecte a l’any anterior

Cornellà va imposar més de 1.700 sancions a conductors de patinets elèctrics el 2022

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Cornellà (Baix Llobregat), durant el 2022, va obrir 1.762 expedients sancionadors contra vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat. Es tracta d’un augment del 90% respecte a les multes imposades a conductors de patinets elèctrics el 2021.

D’aquestes, un 47% es van posar per anar sense casc homologat; un 25%, per circular per la vorera, i un 11%, per transportar criatures de menys de 7 anys al vehicle. La resta, en percentatges més petits, es van posar per conduir utilitzant el telèfon mòbil, conduir de manera negligent o no respectar un semàfor vermell, entre d’altres.

El 2021, l’Ajuntament de Cornellà va modificar l’Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants, per «adaptar-la al creixement exponencial de la utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, principalment patinets, i d’acord amb la normativa aprovada pel Govern central».

Notícies relacionades

L’objectiu era «regular la circulació d’aquests vehicles exclusivament per la calçada o pels carrils segregats, per evitar comprometre la seguretat dels vianants», assenyalen des del consistori.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà