Chicuelo aterra a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà amb el seu espectacle ‘Caminos’

  • Sense ‘cante’, caixó o palmes, el repertori de ‘Caminos’ «està fet d’històries amb ritmes flamencs»

Chicuelo aterra a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà amb el seu espectacle ‘Caminos’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Chicuelo arribarà aquest dissabte, 11 de febrer, a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà (Baix Llobregat) amb el seu nou treball: ‘Caminos’, en el qual manté la seva essència «més pura», amb la delicada bateria de David Gómez, el violoncel de Martín Meléndez i amb el ball de Karen Lugo. Sense ‘cante’, caixó o palmes, el repertori de ‘Caminos’ «està fet d’històries amb ritmes flamencs»

Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, alhora, un dels compositors més prolífics de les últimes generacions. Els seus inicis van ser precisament a Cornellà, quan només tenia 12 anys, amb el guitarrista Casimiro González, avui un dels lutiers de guitarra flamenca més reconeguts.

Chicuelo ha treballat al Tablao de Carmen amb: Mario Escudero, Angelita Vargas, Tolea, Eva Yerbabuena, Sara Baras, Adrián Galia, Betlem Maia, Antonio ‘El Pipa’, Joaquín Grilo, entre altres artistes.

Trajectòria

A més, ha sigut el guitarrista habitual de, entre d’altres, Miguel Poveda i Duquende, amb els quals ha realitzat nombroses gires per Europa, el Japó i els Estats Units. Ha acompanyat ‘cantaores’ com Enrique Morente, Mayte Martín, Rancapino, La Susi, La Marelu, Chano Lobato, José Mercé, L’Escamarlà, Potet o Carmen Linares.

També ha treballat amb músics de jazz com Chano Domínguez, Carles Benavent, Jorge Pardo, Jordi Bonell o Raynald Colom, i ha col·laborat amb la pianista Maria Joâo Pires i el violoncel·lista Jo-Jo Ma.

Notícies relacionades

Actualment, Chicuelo es troba immers en el projecte ‘Caminos’, que s’ha materialitzat en un disc homònim publicat el desembre del 2022 i amb el qual «continua explorant noves sonoritats que li permeten obrir nous camins dins del flamenc».

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà