Transport

El ‘bicing’ metropolità comença a rodar en sis municipis amb més de 600 bicicletes

  • El desplegament total s’anirà produint progressivament fins a arribar a 15 municipis i 2.600 bicicletes 100% elèctriques

El ‘bicing’ metropolità comença a rodar en sis municipis amb més de 600 bicicletes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa aquest dilluns 30 de gener el nou servei de bicicleta compartida dels municipis de l’entorn de Barcelona: l’AMBici agafa el relleu del Bicibox i no s’unifica amb el sistema de bicicletes compartides de Barcelona.

Aquest ‘bicing’ metropolità ha començat a funcionar en sis municipis: Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern i, progressivament, arribarà a un total de 15 ciutats. «Entre aquests sis municipis, ja s’han obert i estan funcionant amb normalitat més de 55 estacions i existeixen més de 600 bicicletes actives», assenyalen des de l’AMB.

L’estrena del servei s’ha fet sense presència de la premsa, com en un origen s’havia programat, ja que l’AMB va retardar la presentació al dijous 9 de gener. Tanmateix, l’administració metropolitana ha donat a conèixer aquest dilluns a la tarda que el servei ja havia començat a funcionar.

Així, des de l’AMB assenyalen que la «inauguració oficial» del servei AMBici es portarà a terme el dijous 9 i que aquesta anirà a càrrec del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i de representants municipals d’aquests sis ajuntaments. «Durant l’acte, es realitzarà un balanç dels primers dies del servei i s’explicarà la progressiva implantació de l’AMBici a la resta dels municipis on s’ha previst el servei», afegeixen.

2.600 bicicletes previstes

El servei, creat per l’AMB i que gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), posarà a disposició dels ciutadans fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions.

És un projecte cofinançat amb set milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation) i «suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona», defensen des de l’AMB.

Notícies relacionades

AMBici arribarà a 15 municipis metropolitans: L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellá de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

«Almenys, la meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder manejar el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques», diuen des de l’administració metropolitana.