Urbanisme i mobilitat

Adjudicat un contracte per instal·lar quatre nous passos de vianants intel·ligents a Cornellà

  • El sistema consisteix a il·luminar les mateixes marques viàries horitzontals del pas de vianants amb «plaques lluminoses serigrafiades sobre la calçada»

  • Aquests elements tenen la funció d’«advertir de risc de forma més significativa a conductors i vianants» quan un vianant s’aproxima al pas

Adjudicat un contracte per instal·lar quatre nous passos de vianants intel·ligents a Cornellà

DGT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha adjudicat recentment un contracte per instal·lar quatre nous passos de vianants intel·ligents en zones poc il·luminades del municipi, com es va publicar a principis de mes.

La memòria del projecte publicada per l’administració metropolitana explica que aquest sistema consisteix a il·luminar les marques viàries horitzontals del pas de vianants amb «plaques lluminoses serigrafiades sobre la calçada» i també en la instal·lació de senyals verticals retroil·luminats.

Aquests elements tenen la funció d’«advertir de risc de forma més significativa a conductors i vianants» quan un vianant s’aproxima a l’àrea d’encreuament, expliquen des de l’AMB.

Així, la memòria també assenyala que les obres d’instal·lació de tot aquest sistema «només requereixen una petita obra d’adaptació». «Aquesta petita obra són les canalitzacions al carrer des del punt de subministrament d’electricitat fins a les plaques lluminoses i els senyals verticals, així com rebaixar el paviment per poder-hi allotjar les plaques lluminoses», segueix el text.

Els quatre punts de Cornellà on s’instal·laran aquests indicadors seran: la rotonda avinguda República Argentina amb intersecció amb avinguda Salvador Allende; l’avinguda Salvador Allende amb la plaça d’Europa; l’avinguda del Parc amb intersecció amb el carrer Bellaterra i el carrer Baltasar Oriol amb intersecció amb l’avinguda Porta Diagonal.

L’empresa guanyadora

Finalment, el contracte es va adjudicar a favor de l’empresa Proyectos Integrales de Balizamientos SL per un import de 58.793,27 euros (base de 48.589,48 euros, més IVA: 10.203,79 euros).

Notícies relacionades

Amb tot, una vegada formalitzat el contracte, el termini d’execució previst del subministrament i instal·lació de passos de vianants intel·ligents en diferents ubicacions de Cornellà de Llobregat és de dos mesos, com consta en la memòria.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà