Urbanisme

Cornellà inaugura una exposició per commemorar els més de 60 anys d’història del barri de Sant Ildefons

  • ‘Sant Ildefons. Una història compartida’ és una exposició de gran format que es pot visitar fins al 8 de desembre

  • La mostra ofereix una vista panoràmica dels 62 anys del barri, del seu present i del seu futur

Cornellà inaugura una exposició per commemorar els més de 60 anys d’història del barri de Sant Ildefons

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà (Baix Llobregat) ha estrenat aquest dimarts, 11 d’octubre, en el marc de les festes del barri, una exposició de gran format que té per objectiu dirigir una mirada retrospectiva als orígens del barri de Sant Ildefons, a la seva construcció i creixement, i a la seva realitat actual, així com «donar a conèixer els projectes que dibuixaran el seu futur», expliquen des de l’Ajuntament.

‘Sant Ildefons. Una història compartida’ estarà instal·lada fins al 8 de desembre en una carpa, davant el Centre Cívic de Sant Ildefons. Estarà oberta cada dia, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

L’exposició, comissariada per l’historiador Pere Guaita i produïda pel departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cornellà, ha recollit, entre altres materials, nombrosos testimonis orals i gràfics que han aportat els veïns del barri.

«Podrem descobrir com ha sigut històricament aquesta ‘ciutat a la ciutat’ i el gran potencial humà, sociocultural, econòmic i intel·lectual que actualment conserva», comenten des del consistori.

L’exposició estarà acompanyada al llarg de les pròximes setmanes de diferents activitats divulgatives i participatives, incloent un StreetScape, un cinefòrum o una ‘matinal festiva’.

14 anys d’edificació constant

El 1960 van començar les obres de construcció del barri de Sant Ildefons, en un entorn de camps de cultiu que es coneixia com la part «alta» de Cornellà.

L’inici de les obres va donar pas a «14 anys frenètics d’edificació constant», destaquen des de l’Ajuntament, fins a construir les més d’onze mil vivendes del primer Sant Ildefons, conegut llavors com la Ciutat Satèl·lit perquè així es va promocionar.

«Els principals protagonistes d’aquesta mostra són els veïns i veïnes que han habitat el barri des dels seus inicis fins a l’actualitat», asseveren des del consistori.

Notícies relacionades

Des d’aquell moment, milers de persones van anar a viure al nou barri de Cornellà de Llobregat, donant pas al barri més poblat de la ciutat i un dels de més densitat demogràfica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà