Formació professional

L’Institut Esteve Terradas de Cornellà guanya dos premis del concurs Metròpolis FPLab

L’entrega de premis va tenir lloc la setmana passada al CitiLab de Cornellà

L’Institut Esteve Terradas de Cornellà guanya dos premis del concurs Metròpolis FPLab

Fundació BCN FP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos equips de formació professional de l’Institut Esteve Terradas de Cornellà (Baix Llobregat), un de la branca d’Administració i finances i l’altre d’Assistència a la direcció, s’han proclamat vencedors de la 3a edició del concurs d’innovació Metròpolis FPLab en les categories Agenda 2030 (proposta per l’Ajuntament de Barcelona) i un repte d’Esmorzars saludables llançat des del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). L’entrega dels premis va tenir lloc divendres de la setmana passada al CitiLab de Cornellà

En aquesta edició han participat 700 alumnes de formació professional de la metròpolis de Barcelona, que s’han organitzat en 200 equips de treball. Com en les edicions anteriors, els estudiants han afrontat reptes plantejats per cadascuna de les empreses col·laboradores per tal de trobar solucions a les seves necessitats. Metròpolis FPLab és una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en relleu el talent de l’alumnat.

Els alumnes dels vuit equips guanyadors de les diferents categories dels premis han obtingut una beca de 1.000 euros per desenvolupar les idees dels projectes dins les empreses que proposaven cada durant dos mesos, entre el setembre i el novembre del 2021.

Agenda 2030

El repte plantejat als estudiants de la branca d’Assistència a la direcció era ¿com aconseguir que els joves coneguin millor l’Agenda 2030 i s’impliquin en aconseguir-la? El grup DICA Team va elaborar una proposta que implicava tallers de sostenibilitat impartits a les escoles per explicar què són els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que conformen l’Agenda 2030, impulsada per l’Organització de les Nacions Unides.

Esmorzars saludables

Notícies relacionades

En la branca d’Administració i finances, està integrat per quatre noies que rebran una beca formativa remunerada de dos mesos en el PEMB. El repte partia de la següent pregunta: ¿com podem conscienciar els joves i contribuir que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? Les guanyadores van plantejar una solució dinàmica que proposa «adaptar les aules i ajudar els nois i noies a preparar l’esmorzar i el berenar en el seu ambient habitual d’aprenentatge».

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO