Innovació
Quatre estudiants de Cornellà guanyen el repte PEMB per millorar l’alimentació dels joves
El projecte d’innovació presentat servirà per millorar l’alimentació de persones joves i es pot implementar a les cuines escolars

Un projecte de l’Institut d’Educació Secundària Esteve Terrades de Cornellà (Baix Llobregat), en la branca d’Administració i Finances, és el guanyador del repte per millorar l’alimentació dels i les joves proposat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) en la 3a edició del MetrópolisFPLab, una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en valor el talent de l’alumnat. L’equip guanyador, integrat per quatre alumnes, rebrà una beca formativa remunerada de dos mesos en el PEMB, premi que s’entregarà el pròxim juliol al laboratori ciutadà Citilab de Cornellà.
El PEMB va plantejar el repte següent: ¿Com podem conscienciar els joves i contribuir que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles?. La solució guanyadora proposa ‘adaptar les aules i ajudar els mateixos nois i noies a cuinar els seus esmorzars i berenars en el seu ambient habitual d’aprenentatge’. La proposta compta amb una aplicació mòbil de receptes exclusives per als alumnes, així com vídeos interactius perquè l’alumnat pugui seguir petites rutines d’entrenaments esportius. Al finalitzar el curs escolar, els alumnes que hagin implementat el projecte, hauran realitzat 36 hores de tallers culinaris i 36 hores d’entrenament esportiu. D’aquesta manera, s’haurà adquirit un estil de vida més saludable mitjançant petits passos que integren l’alimentació amb l’esport.
🏆🏆Ja tenim guanyadores del repte PEMB al #MetròpolisFPLab3! (@fundaciobcnfp @SocioEconAMB)
— PEMB Barcelona (@pembarcelona) 8 de junio de 2021
🍏Descobreix quina solució proposa l'equip de l'@iesteveterradas de Cornellà per millorar l'#alimentació dels joves i promoure uns hàbits més saludables
👀▶️https://t.co/MHXrv26Zea pic.twitter.com/VSd1c3kua8
Els aspectes valorats per decidir el projecte guanyador han sigut que la proposta utilitza el llenguatge dels joves, amb una app i la participació d’‘influencers’ com Carlos Rios –creador del moviment ‘realfooding’– i Patry Jordan –entrenadora ‘online’; és fàcil d’implementar a la cuina de la mateixa escola; i es pot incloure en el programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Notícies relacionadesLa participació del PEMB en el MetrópolisFPLAb ha permès, d’una banda, que els i les estudiants s’acostin al mercat laboral i, de l’altra, incorporar la mirada de les generacions més joves al procés de reflexió sobre el futur així com continuar treballant entorn de l’alimentació saludable i sostenible en aquest any 2021 que Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.
Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO
- A MALLORCA La dona detinguda per una agressió sexual a un jove a la sauna d’un hotel de Magaluf: «Em vaig posar calenta»
- Barcelona Un prostíbul en un bloc de pisos: "Els clients s'equivoquen de timbre i ens desperten"
- Comerç BCN descarta comprar El Centre de la Vila i deixa pendent el seu futur
- Lideratge Catalunya aixeca la veu femenina: Forbes elegeix les seves 100 dones més influents del 2025
- Incivisme Un prostíbul en un pis del carrer d’Aragó causa enuig al Clot
- Consum La nova etiqueta que porten les conserves d’aquest supermercat i que pot afectar la teva salut
- La princesa Elionor esgota els seus últims dies a bord de l’Elcano
- Tempesta judicial i política El Consell Fiscal empara unànimement Grinda després dels àudios de Leire Díez
- Tribunals La dona del president de Quirón, imputada en el cas del nòvio d’Ayuso
- Salut mental Error del sistema