Innovació
Quatre estudiants de Cornellà guanyen el repte PEMB per millorar l’alimentació dels joves
El projecte d’innovació presentat servirà per millorar l’alimentació de persones joves i es pot implementar a les cuines escolars
Un projecte de l’Institut d’Educació Secundària Esteve Terrades de Cornellà (Baix Llobregat), en la branca d’Administració i Finances, és el guanyador del repte per millorar l’alimentació dels i les joves proposat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) en la 3a edició del MetrópolisFPLab, una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en valor el talent de l’alumnat. L’equip guanyador, integrat per quatre alumnes, rebrà una beca formativa remunerada de dos mesos en el PEMB, premi que s’entregarà el pròxim juliol al laboratori ciutadà Citilab de Cornellà.
El PEMB va plantejar el repte següent: ¿Com podem conscienciar els joves i contribuir que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles?. La solució guanyadora proposa ‘adaptar les aules i ajudar els mateixos nois i noies a cuinar els seus esmorzars i berenars en el seu ambient habitual d’aprenentatge’. La proposta compta amb una aplicació mòbil de receptes exclusives per als alumnes, així com vídeos interactius perquè l’alumnat pugui seguir petites rutines d’entrenaments esportius. Al finalitzar el curs escolar, els alumnes que hagin implementat el projecte, hauran realitzat 36 hores de tallers culinaris i 36 hores d’entrenament esportiu. D’aquesta manera, s’haurà adquirit un estil de vida més saludable mitjançant petits passos que integren l’alimentació amb l’esport.
🏆🏆Ja tenim guanyadores del repte PEMB al #MetròpolisFPLab3! (@fundaciobcnfp @SocioEconAMB)
— PEMB Barcelona (@pembarcelona) 8 de junio de 2021
🍏Descobreix quina solució proposa l'equip de l'@iesteveterradas de Cornellà per millorar l'#alimentació dels joves i promoure uns hàbits més saludables
👀▶️https://t.co/MHXrv26Zea pic.twitter.com/VSd1c3kua8
Els aspectes valorats per decidir el projecte guanyador han sigut que la proposta utilitza el llenguatge dels joves, amb una app i la participació d’‘influencers’ com Carlos Rios –creador del moviment ‘realfooding’– i Patry Jordan –entrenadora ‘online’; és fàcil d’implementar a la cuina de la mateixa escola; i es pot incloure en el programa de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
Notícies relacionadesLa participació del PEMB en el MetrópolisFPLAb ha permès, d’una banda, que els i les estudiants s’acostin al mercat laboral i, de l’altra, incorporar la mirada de les generacions més joves al procés de reflexió sobre el futur així com continuar treballant entorn de l’alimentació saludable i sostenible en aquest any 2021 que Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.
Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
- Desnonament massiu Els desallotjats del B9 acampen sota una sortida de la C-31 a Badalona i Albiol diu que farà desmuntar les tendes
- Anàlisi L’advocat Martín-Duarte
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- El forat de la sanitat pública El 45% dels espanyols només va al dentista per emergències: «Hi vaig anar per un queixal i vaig acabar amb una factura de 1.300 euros»
- Reforma en Justícia Falta de normes, possibles pròrrogues i molta incertesa davant la reforma que revoluciona l’organització de la justícia a Espanya
- Escàndol internacional El dur informe del cas Epstein: el que les víctimes de violacions van explicar a la policia i com els advocats van provar de fer-les callar
- Esperit nadalenc El Parc del Fòrum de Barcelona es tenyeix de vermell a la Cursa del Pare Noel
- UNA ALTRA DESGRÀCIA Greu lesió de genoll de Christensen
