Batxillerat

Una alumna de batxillerat de Cornellà guanya el Premi PRBB de treballs d’investigació sobre salut

Nuria González Cuesta, alumna de l’Institut Francesc Macià, ha desenvolupat un programa informàtic que identificarà a partir d’una imatge si una lesió de la pell és o no un melanoma

Una alumna de batxillerat de Cornellà guanya el Premi PRBB de treballs d’investigació sobre salut

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nuria González Cuesta, alumna de l’Institut Francesc Macià de Cornellà (Baix Llobregat), ha guanyat el concurs XVI Premi PRBB d’Investigació en Ciències de la Salut i de la Vida dirigit a estudiants de batxillerat. El premi ha sigut atorgat per la Facultat de Ciències de la Universitat Pompeu Fabra i el Parc d’Investigació Biomèdica de Barcelona (PRBB) amb el propòsit comú d’incentivar la investigació en ciències biomèdiques.

Dels més de 200 treballs seleccionats de tot Catalunya el jurat va elegir el de la Nuria, sobre la intel·ligència artificial aplicada al diagnòstic precoç del melanoma. L’alumna va aprendre a programar des de zero per poder desenvolupar un programa informàtic que identificarà si una lesió de la pell és o no un melanoma a partir d’una imatge presa amb una càmera o un smartphone. Així doncs, va demostrar que un sistema d’intel·ligència artificial pot diagnosticar el càncer de pell amb precisió i velocitat.

Notícies relacionades

Aquest treball també va merèixer el 1r premi de la Mostra de Treballs d’Investigació que organitza l’Ajuntament de Cornellà en la branca cientificotecnològica.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO