Polèmica

Partits i entitats de Cornellà firmen un manifest de recolzament a Pablo Hasél

En el comunicat, critiquen que no s’hagi admès a tràmit la moció per recolzar el raper en el ple municipal

Partits i entitats de Cornellà firmen un manifest de recolzament a Pablo Hasél
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos partits i entitats associatives de Cornellà (Baix Llobregat) han publicat un manifest de recolzament al raper Pablo Hasél i «per la defensa del dret fonamental a la llibertat d’expressió i opinió». 

El comunicat ha sigut firmat per ERC Cornellà, Sobiranistes, Junts per Cornellà, Comunistes de Cornellà, Òmnium Cornellà, Assemblea Cornellà i l’Orfeó Catalònia i s’hi critica que no s’admetés a tràmit la moció presentada per ERC de recolzament a Pablo Hasél en el ple municipal del mes de febrer.

La moció no es va admetre a tràmit perquè els grups del PSC, En Comú Movem Cornellà i Ciutadans hi van votar en contra al·legant que el tema no era de competència municipal ni afecta la ciutadania de Cornellà», i que «els falta informació per posicionar-se i que no és un tema de llibertat d’expressió».

En altres municipis del Baix Llobregat i del conjunt de Catalunya s’han debatut mocions similars en els plens municipals, motiu pel qual els signants del manifest clamen que no estan d’acord «amb el fet que diversos partits amb representació a l’Ajuntament, neguin el debat al ple» ja que consideren que així estan «silenciant i normalitzant aquesta vulneració dels drets humans, perquè no s’actuï en defensa de la llibertat d’expressió, que afecta tota la ciutadania».

Notícies relacionades

En el plenari del mes de febrer, que s’ha celebrat aquesta tarda a les 17 hores, s’ha aprovat la moció institucional per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Més notícies de Cornellà, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA