CONTROL I SEGURETAT

La Guàrdia Urbana de Cornellà reforça la vigilància amb millores tecnològiques

Entre les novetats, cinc agents han rebut formació com a pilots de drons

534 ajuntament4

534 ajuntament4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha adquirit nous dispositius i sistemes tecnològics orientats a reforçar la vigilància a la ciutat. Segons assenyalen des del consistori, l’adquisició permet dur a terme «una gestió més eficient dels serveis municipals de seguretat ciutadana i de mobilitat del programa policial DRAG».

Entre els avenços que s’han incorporat últimament, hi hal’AGV d’Einsmer al ‘videowall’ –sistema de multipantalla des d’on es poden seguir en directe les càmeres instal·lades a la ciutat–, per ubicar els escriptoris de l’aplicació de seguretat ciutadana, i incorporar altres «elements d’interès»: alarmes, càmeres o hidrants, entre d’altres.

A més, noves eines informàtiques «milloren l’eficiència i la seguretat», com el que facilita la gestió de personal, serveis o mòduls operatius en línia. També, la creació d’una app específica per al servei de grues «agilita el tràmit i la transparència a l’estar tot fotografiat i auditat»,apunten des de l’Ajuntament de Cornellà.

Drons per reforçar la vigilància

Actualment, les patrulles compten amb PDA i tablets que els permeten connectar-se ràpidament amb la base de dades. També disposen de càmeres als vehicles i algunes càmeres personals.

Notícies relacionades

També s’han format unitats d’agents específiques per realitzar proves sonomètriques en actes públics que es duguin a terme a la ciutat i evitar possibles molèsties per soroll. Per la seva part, cinc agents han rebut formació específica com pilots per controlar drons.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments