28 set 2020

Anar al contingut

CONTROL I SEGURETAT

La Guàrdia Urbana de Cornellà reforça la vigilància amb millores tecnològiques

Entre les novetats, cinc agents han rebut formació com a pilots de drons

El Periódico

La Guàrdia Urbana de Cornellà reforça la vigilància amb millores tecnològiques

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha adquirit nous dispositius i sistemes tecnològics orientats a reforçar la vigilància a la ciutat. Segons assenyalen des del consistori, l’adquisició permet dur a terme «una gestió més eficient dels serveis municipals de seguretat ciutadana i de mobilitat del programa policial DRAG».

Entre els avenços que s’han incorporat últimament, hi ha l’AGV d’Einsmer al ‘videowall’ –sistema de multipantalla des d’on es poden seguir en directe les càmeres instal·lades a la ciutat–, per ubicar els escriptoris de l’aplicació de seguretat ciutadana, i incorporar altres «elements d’interès»: alarmes, càmeres o hidrants, entre d’altres.

A més, noves eines informàtiques «milloren l’eficiència i la seguretat», com el que facilita la gestió de personal, serveis o mòduls operatius en línia. També, la creació d’una app específica per al servei de grues «agilita el tràmit i la transparència a l’estar tot fotografiat i auditat», apunten des de l’Ajuntament de Cornellà.

Drons per reforçar la vigilància

Actualment, les patrulles compten amb PDA i tablets que els permeten connectar-se ràpidament amb la base de dades. També disposen de càmeres als vehicles i algunes càmeres personals.

També s’han format unitats d’agents específiques per realitzar proves sonomètriques en actes públics que es duguin a terme a la ciutat i evitar possibles molèsties per soroll. Per la seva part, cinc agents han rebut formació específica com pilots per controlar drons.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Ajuntaments