FOTODENÚNCIA

La Biblioteca Central de Cornellà acull la mostra 'Maquiles. L'esclavitud laboral del segle XXI'

L'exposició ensenya, a través de la fotografia, les condicions de treball de les persones que treballen a les maquiles

maquilas

maquilas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Biblioteca Central de Cornellà acull la mostra  ‘Maquiles. L’esclavitud laboral del segle XXI’ fins al dijous 31 d’octubre. Es tracta d’una exposició amb fotografies d’Antonio Rosa que ensenya les condicions de treball de les dones i els homes que treballen a les maquiladores.

Les maquiladores són empreses que importen productes sense pagar impostos i on els treballadors es troben en situacions vulnerables. Les fotografies de Rosa evidencien una realitat comuna en les indústries maquiladores amb independència del país on estan instal·lades.

Repte del segle XXI

L’impacte sobre els països on s’instal·len, els beneficis que disfruten els empresaris, així com també les condicions laborals de les seves treballadores i treballadors evidencien que aconseguir una feina en aquests àmbits és un repte sindical del segle XXI.

Notícies relacionades

La mostra està organitzada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cornellà i va a càrrec de la Secretaria de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya, amb la col·laboració de l’OIT-IPEC.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA