VEÍ ICÒNIC

Mor Juan Ruiz Cantos, Premi d'Honor Ciutat de Cornellà 2013, en un accident de muntanya

L'Ajuntament de Cornellà «lamenta profundament» la mort del cornellanenc Juan Ruiz i trasllada el seu condol a familiars i amics

Ruiz va rebre el Premi d'Honor per la seva implicació en les diferents causes socials de la ciutat al llarg de la seva vida

534 ajuntament4

534 ajuntament4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà «lamenta profundament» la mort del cornellanenc, Juan Ruiz Cantos, en un accident de muntanya aquest cap de setmana i ha traslladat «el seu més sincer condol» a la seva família i amics en aquests moments tan durs.

Veí de Cornellà de 65 anys, va morir dissabte passat 7 de setembre després de tenir un accident al Pirineu d’Osca. Segons va informar la Guàrdia Civil l’ACN, l’home va tenir una caiguda al coll del pic de Pallas, al terme municipal de Sallent de Gállego. Pocs minuts abans de les dues del migdia, es va rebre un avís advertint que l’home havia caigut.

Immediatament es van activar equips d’especialistes, que van trobar el cos de l’home juntament amb el seu company i dos bombers francesos.

Premi d’Honor Ciutat de Cornellà

«Ruiz ha sigut i continuarà sent un referent a la ciutat pel seu compromís amb Cornellà. La seva vida sempre ha estat lligada a la lluita per la llibertat durant el franquisme i unida a la defensa delsdrets veïnals després», expliquen des del consistori. Va encapçalar els moviments per reclamar la canalització del riu Llobregat per evitar inundacions i la lluita per dignificar la vida dels veïns i veïnes d’Almeda que vivien en vivendes afectades per aluminosi.

Va ser un home clau en el desenvolupament de projectes socials al barri d’Almeda, on va exercir de president de l’Associació de Veïns des de mitjans dels anys 90 fins a ben entrat el nou segle. També va estar involucrat amb la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO) i coordinador durant un temps de la seva revista, ‘La Veu dels Barris’.

Notícies relacionades

És per la seva implicació amb el municipi que el 2013 rep com a reconeixement el Premi d’Honor Ciutat de Cornellà.«Som tots beneficiaris d’altres generacions que van ser-hi abans que nosaltres» són les paraules que Ruiz va dirigir al públic quan va recollir el premi en relació amb la situació de crisi econòmica del moment, i va encoratjar a «fer el mateix per a les generacions futures».

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments