INICI DE TEMPORADA

La UE Cornellà comença a rodar amb fitxatges nous i canvi d'entrenador

El primer equip del club va jugar el primer partit de la pretemporada el 27 de juliol passat i ja es prepara per al començament de la Lliga, el 25 d'agost contra La Nucia

Guillermo Fernández Romo debuta com a tècnic en una campanya que arriba amb diverses novetats, com l'acord amb el CD Almeda, el nou filial del club

whatsapp-image-2019-08-10-at-203110-1024x600

whatsapp-image-2019-08-10-at-203110-1024x600

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Temporada de novetats a laUE Cornellà. El primer equip del club del Baix Llobregat va iniciar els entrenaments de pretemporada el juliol passat i ja ha disputat els primers partits, que són un preludi d’una campanya que començarà a rodar a finals d’agost amb Guillermo Fernández Romo com a nou tècnic i amb set nous jugadors a la plantilla.

Fernández ha agafat les regnes de l’equip en la que serà la seva sisena temporada consecutiva a Segona Divisió B. El madrileny, que ve d’haver entrenat la SD Ejea la temporada passada, ha passat també per la banqueta del Sabadell i de l’Olímpic de Xàtiva, entre altres, i arriba al club per substituir Xavi Calm, el tècnic de la temporada passada.

Però el Cornellà no arrencarà la temporada només amb novetats a la banqueta. Fins a set nous jugadors ja s’han afegit a les files del club, començant pel lateral esquerre Ramón Riego, procedent de l’Sporting B, que va ser el primer fitxatge de la temporada.

El van seguir l’asturià Pablo Fernández, davanter procedent també del filial de l’Sporting de Gijón; el defensa central Álvaro Moreno, abans a l’Atlètic Llevant; Eduardo Mingotes, defensa central cedit pel Saragossa i el lateral dret Óscar Prats, procedent del Barakaldo.

Entre les incorporacions més recents hi ha la d’Iván Guzmán, que va fer la primera part de la pretemporada amb el Birmingham City, amb qui el Cornellà ha arribat a un acord per a la campanya vinent, i la del migcampista Fernando Pina, procedent del CF Internacional de Madrid.

Renovacions i comiats

D’altra banda, destaquen les renovacions de jugadors com Eloy Gila, que vestirà la samarreta de la UE Cornellà per segona campanya consecutiva, de la mateixa manera que ho farà Manu Torres. Així mateix, el club ha acordat amb el Watford renovar la cessió del davanter Juan Camilo Becerra, que seguirà al Cornellà una temporada més, després d’incorporar-se a finals de la passada.

Leo Ramírez també continuarà a l’equip per segon curs consecutiu, mentre que Abde Damar ha arribat a un acord amb el club per ampliar el seu contracte per a les pròximes tres temporades i Cristian Lobato, que es va incorporar el març, també continuarà vestint de verd la campanya vinent.

Entre els adeus més sonats hi ha el de l’excapità Pep Caballé, que després d’11 temporades al club va anunciar en una emotiva roda de premsa el juny passat la seva intenció de fitxar per l’Ibiza-Eivissa, també de Segona B.

El CD Almeda, nou filial de la UE Cornellà

Més enllà dels noms propis de l’equip, la temporada també s’inicia amb primícies a nivell de club. La primera,l’acord de filiació anunciat el juny entre la UE Cornellà i el Club Deportivo Almeda.

L’entitat presidida per Daniel Ramírez serà l’equip filial del club cornellenc aquesta temporada 2019-2020 i competirà a Segona Catalana amb el nom CD Almeda-Cornellà. La gestió del cos tècnic anirà a càrrec del Cornellà, així com la presa de decisions en l’àmbit esportiu.

L’acord inclou únicament l’amateur A del CD Almeda, quedant el B i tot el futbol base sota la gestió del mateix club. A més, després d’aquesta unió, els socis podran accedir als partits del primer equip de la UE Cornellà en les mateixes condicions que qualsevol altre abonat.

Una altra novetat és l’acord a què s’ha arribat amb la plataforma Footters per emetre els partits de la temporada regular 19/20, tant els enfrontaments com a local com tots els que l’equip jugui davant altres clubs que hagin firmat un acord de col·laboració amb la plataforma.

Així, els partits es podran seguir des de qualsevol dispositiu, tant en directe com en diferit, i els abonats del club tindran un codi descompte amb accés total a la plataforma.

L’inici de Lliga, el 25 d’agost

La plantilla va iniciar els entrenaments el 17 de juliol passat i ja ha disputat els partits programats abans de l’inici de Lliga, entre els quals els de la Copa Catalunya absoluta, competició en què el Cornellà va ser eliminat després de caure a la tanda de penals davant l’AE Prat.

Notícies relacionades

Ara, el club ja està enfocat en el seu principal objectiu: la Lliga del Grup 3 de Segona Divisió B, competició en què les dues últimes temporades va quedar en quart lloc i que engegarà el 25 d’agost amb el primer partitd’aquesta campanya, que disputaran contra els alacantins del CF La Nucia.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Futbol