30 maig 2020

Anar al contingut

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Representacions i tallers per commemorar el Dia Mundial del Teatre a Cornellà

L'acte central de la programació se celebrarà avui al castell i inclourà un diàleg amb l'actor Joan Pera, una obra de microteatre a càrrec de Kamaleonik i la lectura del manifest

El Periódico

Representacions i tallers per commemorar el Dia Mundial del Teatre a Cornellà

Aquest dimecres 27 de març es commemora el Dia Mundial del Teatre, creat per l’Institut Internacional del Teatre el 1961 amb la intenció de posar de relleu i fomentar les arts escèniquesBarcelona i ciutats veïnes s’han sumat a la celebració de l’efemèride amb diferents propostes i actes commemoratius, i Cornellà no ha volgut ser menys.

Avui mateix tindrà lloc l’acte central, que se celebrarà a les 19 h al Castell de Cornellà i que inclourà la lectura del Manifest del Dia Internacional del teatre a càrrec de figures locals del món del teatre, a què seguiran un diàleg amb l’actor Joan Pera i la representació de l’obra de microteatre ‘Cupi2: an idiot love story’, de la companyia Kamaleonik.

La presentadora i coorganitzadora de l’acte serà Montse Orozco, fundadora i presidenta de Micro Cornellà Teatre. Però aquesta no és l’única activitat programada per celebrar aquesta jornada. De fet, la ciutat del Baix Llobregat organitza actes previs a aquest des de fa ja una setmana, que han inclòs diverses representacions a l’Auditori i tallers, entre d’altres.

Entre les activitats destacades, a més de la programada per a aquest dimecres, el pròxim 31 de març la ciutat oferirà tres espectacles teatrals més: ‘Maure el Dinosaure’, a càrrec de la companyia Teatre Nu (Auditori de Sant Ildefons, 12 h), ‘Fum, fum, fum’, a càrrec de la Cia Triangle Teatre (Patronat Cultural i Recreatiu, 18 h) i ‘ReciclART School’ (Auditori, 18 h).

Aquesta última iniciativa, que convida a fer música amb objectes reciclats, s’emmarca dins de la programació familiar ‘Berenem a l’Auditori’, i està pensada per conscienciar el públic sobre la importància de cuidar el medi ambient i posar en marxa les famoses 3 erres: reduir, reutilitzar i reciclar, fent-ho a més d’una manera alternativa, concedint el protagonisme a la música i a la posada en escena.

Tallers teatrals

El programa inclou també tallers per aprendre tècniques teatrals, com la ‘masterclass’ de teatre ‘A la recerca del meu personatge’, a càrrec d’Àngel Amazares, que proposa un divertit viatge pel joc teatral per treballar la veu, l’espai escènic, la improvisació i la paraula (Auditori Sant Ildefons, 6 d’abril).

Per la seva part, la companyia Micro Cornellà Teatre oferirà el dia 5 d’abril una lectura dramatitzada gratuïta, que es presenta sota el títol ‘Mai t’oblidaré’, a l’Auditori de Cornellà, i l’emissora local Radio Cornellà contribuirà a l’efemèride amb la programació de diverses lectures radiofòniques el pròxim 30 de març.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Teatre