DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Representacions i tallers per commemorar el Dia Mundial del Teatre a Cornellà

L'acte central de la programació se celebrarà avui al castell i inclourà un diàleg amb l'actor Joan Pera, una obra de microteatre a càrrec de Kamaleonik i la lectura del manifest

teatro

teatro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres 27 de març es commemora el Dia Mundial del Teatre, creat per l’Institut Internacional del Teatre el 1961 amb la intenció de posar de relleu i fomentar les arts escèniquesBarcelona i ciutats veïnes s’han sumat a la celebració de l’efemèride amb diferents propostes i actes commemoratius, i Cornellà no ha volgut ser menys.

Avui mateix tindrà llocl’acte central, que se celebrarà a les 19 h al Castell de Cornellà i que inclourà la lectura del Manifest del Dia Internacional del teatre a càrrec de figures locals del món del teatre, a què seguiranun diàleg amb l’actor Joan Pera i la representació de l’obra de microteatre ‘Cupi2: an idiot love story’, de la companyia Kamaleonik.

La presentadora i coorganitzadora de l’acte serà Montse Orozco, fundadora i presidenta de Micro Cornellà Teatre. Però aquesta no és l’única activitat programada per celebrar aquesta jornada. De fet, la ciutat del Baix Llobregat organitza actes previs a aquest des de fa ja una setmana, que han inclòs diverses representacions a l’Auditori i tallers, entre d’altres.

Entre les activitats destacades, a més de la programada per a aquest dimecres, el pròxim 31 de març la ciutat oferirà tres espectacles teatrals més: ‘Maure el Dinosaure’, a càrrec de la companyia Teatre Nu (Auditori de Sant Ildefons, 12 h), ‘Fum, fum, fum’, a càrrec de la Cia Triangle Teatre (Patronat Cultural i Recreatiu, 18 h) i‘ReciclART School’(Auditori, 18 h).

Aquesta última iniciativa, que convida a fer música amb objectes reciclats, s’emmarca dins de la programació familiar ‘Berenem a l’Auditori’, i està pensada per conscienciar el públic sobre la importància de cuidar el medi ambient i posar en marxa les famoses 3 erres: reduir, reutilitzar i reciclar, fent-ho a més d’una manera alternativa, concedint el protagonisme a la música i a la posada en escena.

Tallers teatrals

El programa inclou també tallers per aprendre tècniques teatrals, com la ‘masterclass’ de teatre ‘A la recerca del meu personatge’, a càrrec d’Àngel Amazares, que proposa un divertit viatge pel joc teatral per treballar la veu, l’espai escènic, la improvisació i la paraula (Auditori Sant Ildefons, 6 d’abril).

Notícies relacionades

Per la seva part, la companyia Micro Cornellà Teatre oferirà el dia 5 d’abril una lectura dramatitzada gratuïta, que es presenta sota el títol ‘Mai t’oblidaré’, a l’Auditori de Cornellà, i l’emissora local Radio Cornellà contribuirà a l’efemèride amb la programació de diverses lectures radiofòniques el pròxim 30 de març.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Teatre