PREMI NACIONAL

El cornellanenc José Luis Lagares, nominat als premis Goya de Fotografia

L'artista opta al guardó en la categoria de lliure creació, premi que ja va obtenir el 2011 i en què va ser finalista el 2013

foto

foto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fotògraf de Cornellà José Luis Lagares és un dels nominats alspremis Goya de Fotografia 2019, uns prestigiosos guardons de fotografia i vídeo professional que s’atorguen cada dos anys i que el pròxim 2 de febrer celebren la seva 18a edició a Saragossa.

Lagares, que és nominat en la categoria de fotografia de lliure creació, ja va aconseguir aquest guardó el 2011 i en va ser finalista el 2013. En aquesta ocasió, l’artista ha sigut escollit per una imatge d’ambient fosc i melancòlic que recrea una platja del Pacífic on Sonia, la protagonista, està asseguda tocant el piano, seminua i de cara al mar.

El cornellanenc, que va començar la seva etapa fotogràfica el 1990 en la publicitat i la moda, va entrar en contacte amb la fotografia de retrat temps després, camp en què es va especialitzar. Amant de la innovació i el risc, s’ha forjat un nom al món de la fotografia gràcies a propostes atrevides i diferents com aquesta.

El seu gust pel perfeccionisme i l’acurat tractament del color en el processat de la imatge l’han ajudat, a més, a construir-se un segell i una identitat propis, sota els quals aposta per la creació d’imatges transgressores dins del món del retrat comercial. 

L’entrega, a Saragossa

Tot i que treballa per tot el territori espanyol, els seus projectes es couen a l’estudi central que té a Cornellà. Aquí, combina els treballs d’estudi amb altres projectes personals a què cada vegada dedica més temps, a més d’impartir tallers i donar ponències per a altres professionals i aprenents del sector.

Notícies relacionades

La divuitena edició dels premis Goya de Fotografia, al qual opta Lagares, se celebrarà el 8 de febrer al Centre d’Històries de Saragossa, coincidint amb les Jornades de fotografia d’Aragó, i estan impulsats per l’Associació de fotògrafs professionals d’aquesta comunitat.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Fotografia