PREMI NACIONAL

El cornellanenc José Luis Lagares, nominat als premis Goya de Fotografia

L'artista opta al guardó en la categoria de lliure creació, premi que ja va obtenir el 2011 i en què va ser finalista el 2013

El cornellanenc José Luis Lagares, nominat als premis Goya de Fotografia
Es llegeix en minuts

El Periódico

El fotògraf de Cornellà José Luis Lagares és un dels nominats alspremis Goya de Fotografia 2019, uns prestigiosos guardons de fotografia i vídeo professional que s’atorguen cada dos anys i que el pròxim 2 de febrer celebren la seva 18a edició a Saragossa.

Lagares, que és nominat en la categoria de fotografia de lliure creació, ja va aconseguir aquest guardó el 2011 i en va ser finalista el 2013. En aquesta ocasió, l’artista ha sigut escollit per una imatge d’ambient fosc i melancòlic que recrea una platja del Pacífic on Sonia, la protagonista, està asseguda tocant el piano, seminua i de cara al mar.

El cornellanenc, que va començar la seva etapa fotogràfica el 1990 en la publicitat i la moda, va entrar en contacte amb la fotografia de retrat temps després, camp en què es va especialitzar. Amant de la innovació i el risc, s’ha forjat un nom al món de la fotografia gràcies a propostes atrevides i diferents com aquesta.

El seu gust pel perfeccionisme i l’acurat tractament del color en el processat de la imatge l’han ajudat, a més, a construir-se un segell i una identitat propis, sota els quals aposta per la creació d’imatges transgressores dins del món del retrat comercial. 

L’entrega, a Saragossa

Tot i que treballa per tot el territori espanyol, els seus projectes es couen a l’estudi central que té a Cornellà. Aquí, combina els treballs d’estudi amb altres projectes personals a què cada vegada dedica més temps, a més d’impartir tallers i donar ponències per a altres professionals i aprenents del sector.

Et pot interesar

La divuitena edició dels premis Goya de Fotografia, al qual opta Lagares, se celebrarà el 8 de febrer al Centre d’Històries de Saragossa, coincidint amb les Jornades de fotografia d’Aragó, i estan impulsats per l’Associació de fotògrafs professionals d’aquesta comunitat.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Fotografia