PROPIETARIS CÍVICS

Cornellà repartirà ampolles d'aigua als propietaris de gossos perquè ruixin l'orina

La ciutat segueix l'exemple de municipis com ara Mataró i Granollers per evitar la pudor al carrer

zentauroepp38372368 barcelona 10 05 2017  barcelona   perros en el turo park  el180403123916

zentauroepp38372368 barcelona 10 05 2017 barcelona perros en el turo park el180403123916 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà prendrà noves mesures per fomentar el civisme entre els propietarisd’animals, entre les quals s’inclouen l’obligatorietat de portar bosses de recollida d’excrements i la recomanació de netejar les orines dels gossos amb aigua, per evitar la pudor al carrer.

Per fer-ho, les clíniques veterinàries i entitats animalistes de la ciutat, en col·laboració amb l’ajuntament, repartiran a totes les persones propietàries dels gossos censats al municipi una ampolla per ruixar l’orina amb aigua.

Aquesta iniciativa ha sigut ja adoptada en altres ciutats, com és el cas de Granollers i Mataró, que l’any passat va endurir la normativa municipal imposant multes de fins a 750 euros als propietaris que no ruixessin les deposicions i miccions de les seves mascotes.

A Cornellà, la mesura no serà d’obligat compliment ni s’imposaran sancions en cas de no fer-ho, però sí que es recomana i se’n facilitarà l’ús.

Fomentar actituds cíviques

Aquestes mesures, emmarcades en la campanya ‘Cornellà pel civisme’,pretenen sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir i respectar l’entorn urbà. Aquest any, nou persones contractades mitjançant els plans locals d’ocupació treballaran per assegurar la bona convivència als espais públics.

L’equip, distribuït en grups de dues i tres persones, es mourà pels barris del municipi i durà a terme una tasca informativa i preventiva, que informarà els usuaris de les novetats recollides en l’Ordenança de Convivència Ciutadana, així com les seves obligacions com a propietaris.

La campanya se suma a d’altres com ara ‘¿Sumes o restes? Per una ciutat més cívica’, una iniciativa llançada recentment i que pretén indicidir en quatre aspectes principals: la recollida d’escombraries, la cura del mobiliari públic, la contaminació acústica i la cura dels animals.

Notícies relacionades

Durant l’estiu, es reforçaran, a més, els serveis de neteja de carrers i espais públics més freqüentats, així com als parcs canins, per evitar en la mesura que sigui possible les molèsties causades als ciutadans i prevenir possibles riscos per a la salut pública.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA