OBRES

El Departament de Territori i Sostenibilitat licita el carril bus que unirà Cornellà amb Castelldefels

L'obra suposarà una inversió estimada en 20 milions d'euros i serà cofinançada per la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
S. R. / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert aquest dilluns la licitació de la redacció del projecte constructiu de la integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245, al Baix Llobregat.

L'actuació consisteix en l'encaix d'un carril bus i una via ciclista en el traçat de la C-245 que unirà cinc municipis: Cornellà, Sant BoiViladecansGavà Castelldefels.

L'obra té una inversió estimada en 20 milions d'euros, que finançaran a parts iguals la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es preveu que l'any que ve el projecte estigui redactat i es licitin les obres.

CORREDOR POTENT EN TRANSPORT PÚBLIC

De trànsit intens, aquest corredor de la C-245 suporta uns 35.000 viatgers en autobús cada dia; en algun tram, s'arriben a registrar més de 600 circulacions d'autobusos diàries, amb més de 40 en hora punta.

El nou carril bus permetrà augmentar fins a un 25% la velocitat comercial en els trams urbans, així com guanyar seguretat del trànsit i fiabilitat dels serveis de transport públic.

L'actuació engloba una longitud de 15 quilòmetres i els nous carrils es formaran a partir de l'ampliació de la carretera existent, en alguns trams i, en altres, mitjançant la reconfiguració de la calçada actual, la senyalització horitzontal o la instal·lació d'elements d'abalisament com a separadors.

Actualment, la C-245 presenta característiques molt diferenciades al llarg del seu recorregut, amb seccions d'ample variable i configuracions particulars segons els àmbits que travessa.

Aquesta via compta amb alguns trams de via ciclista, als quals ara es donarà continuïtat.

MILLORA DE LA INTERMODALITAT

El nou projecte afavorirà l'oferta i la competitivitat del transport públic i contribuirà a la millora de la qualitat de l'aire de la regió metropolitana de Barcelona així com a la millora de la intermodalitat.

Notícies relacionades

El carril bus i el carril bici facilitaran la correspondència amb les estacions de Rodalies de Cornellà, Viladecans, Gavà i Castelldefels, i amb la línia L5 del metro i el Trambaix, a Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA