Patrocina:

Empreses innovadores

Eaship redefineix la logística del transport.

La companyia, acollida a la Logistics 4.0 Incubator de Barcelona, ha desenvolupat una plataforma que ofereix una solució integral per optimitzar la gestió d'enviaments i la comunicació entre fabricants i transportistes.

César Castillo i Ramón Pascual, fundadors dEaship

César Castillo i Ramón Pascual, fundadors dEaship / Eaship

2
Es llegeix en minuts

En un món cada vegada més interconnectat i amb demandes de lliurament més ràpides i eficients, la indústria de la logística del transport es troba enmig d'una revolució gairebé obligada. Des de l'adopció de tecnologies d'avantguarda fins a la reimaginació dels models de negoci, el sector està experimentant canvis significatius.

En aquest sentit, una empresa destaca pel seu enfocament innovador i la seva capacitat per adaptar-se a les demandes canviants del mercat: Eaship. Aquesta jove companyia valenciana està acollida a la Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d'empreses emergents d'Espanya de logística 4.0 impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona amb el suport de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d'Espanya. Eahip proposa una eina definitiva per optimitzar la logística de transports.

L'empresa ha desenvolupat un 'software' perquè les empreses gestionin els seus enviaments amb els transportistes des d'una única plataforma. Es tracta d'una aplicació web amb la qual fabricants i operadors logístics poden resoldre acords de transport, configurar l'assignació d'enviaments, visualitzar l'estat dels seus processos, assignar molls de càrrega i tenir tota la informació operativa controlada des d'un mateix lloc.

Una solució intuïtiva i accessible

Eaship, creada fa poc més de dos anys, neix d'un projecte anterior dels seus dos socis fundadors, Ramón Pascual i César Castillo. Junts van decidir emprendre i fundar Flowit, un operador digital que funcionava com a intermediari entre fabricants i transportistes. Amb el creixement d'aquesta companyia, van aparèixer els obstacles. "Buscàvem una solució que escalés, però assumir nosaltres tota la responsabilitat dels enviaments era una àncora", recorda Ramón Pascual, CEO i fundador d'Eaship. "Cada vegada més el sector reclamava menys intermediaris, però teníem la tecnologia que havíem desenvolupat i ens havia fet créixer, així que vam decidir posar a disposició dels fabricants la nostra idea" i així va néixer Eaship.

Aquesta aplicació és una eina intuïtiva i accessible pensada per a l'usuari, en aquest cas pensada per als fabricants, amb un model de subscripció que permet optimitzar els processos estalviant temps i recursos i garantint les entregues a les indústries més exigents. Aquest model permet als clients digitalitzar la seva àrea de transport sense costos d'implantació.

Optimitzar i agilitzar els processos

Actualment, un fabricant gestiona el transport de les seves mercaderies a través de trucades, correus electrònics i consultant constantment l'estat dels seus enviaments. Eaship centralitza tota la informació dels transportistes, incloses tarifes i rutes, i permet al responsable de logística de les empreses adaptar l'eina a les seves necessitats per automatitzar tota la gestió, des de la contractació de camions fins a l'avís de lliurament del producte.

Eaship centralitza tota la informació dels transportistes i permet al responsable de logística automatitzar tota la gestió

Notícies relacionades

"En centralitzar tot el procés, l'aplicació permet extreure analítiques i estadístiques", assegura Ramón Pascual, una funcionalitat òptima per millorar l'eficiència i eficàcia dels departaments logístics. "Estem molt acostumats al sistema de paqueteria convencional, però no està tan estès disposar de tota la informació dels enviaments en el sector industrial", i per això Eaship proposa una solució perfecta perquè petites i mitjanes empreses agilitzin i automatitzin aquests processos.

La innovació està sacsejant profundament el sector de la logística del transport, oferint solucions avançades pels desafiaments del món modern. Empreses com Eaship, que adopten tecnologies i enfocaments innovadors, destaquen en un mercat cada vegada més competitiu i dinàmic. La revolució del sector és ja una realitat i les iniciatives que abracen el canvi estan a l'avantguarda d'una transformació sense precedents.