Patrocina:

DFactory

Barcelona reunirà els grans líders de les Zones Franques mundials

En la jornada prèvia a l'esdeveniment, el director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero, durà a terme una conferència sobre supercomputadors i Intel·ligència Artificial a Iberoamèrica i Europa.

El CZFB serà l'amfitrió de la XXVI Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica que tractarà aspectes com l'eficiència energètica, logística o la innovació tecnològica com a eixos de transformació de les zones econòmiques mundials.

Barcelona reunirà els grans líders de les Zones Franques mundials

Consorci de la Zona Franca de Barcelona

3
Es llegeix en minuts

Més de 200 professionals internacionals participaran en la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica, que se celebrarà del 8 al 10 de novembre al DFactory Barcelona i que està organitzada conjuntament per l'Associación de Zonas Francas de les Américas (AZFA) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Conferencia de las Naciones Unidas sobre Comercio y Desarrollo (UNCTAD) i la Global Alliance of Special Economic Zones (GASEZ).

El major esdeveniment de zones franques de les Amèriques arrencarà en la jornada prèvia, el dimarts 7 de novembre a les 16 hores, amb una conferència sobre supercomputadors i Intel·ligència Artificial a Iberoamèrica i Europa de la mà Key Note Speaker de luxe Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center. La inauguració oficial de la conferència tindrà lloc el dimecres 8 de novembre a les 9.30 hores i comptarà amb la participació de Claudia Pellerano, presidenta de AZFA; Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, i Mohammed Al Zarooni, Chairman de WFZO.

El delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, destaca que “és un privilegi acollir la 26è edició de la Conferència de Zones Franques d'Iberoamèrica, que congregarà a grans líders de les Zones Franques mundials a Barcelona i que tindrà com a escenari la catedral de la indústria 4.0 en la qual s'ha convertit DFactory Barcelona”.

Dimecres 8 de novembre a les 9.30 hores inauguració oficial

Després de l'acte inaugural que tindrà lloc dimecres 8 de novembre a les 9.30 hores, el programa de la conferència contempla sessions i panells especialitzats en eficiència logística, tecnologies que impulsen les Zones Franques, realitats per a les Zones Franques enfront de l'Impost Mínim Global, o Show case de Zones Franques com a agents del canvi, amb destacats speakers internacionals de la talla de Rafael Sayagués, Managing Partner – Tax & Law / Central Amèrica, Panama & República Dominicana, EY CENTRAL AMERICA, Inc; Fernando Carazo, General Manager La Lima Free Zone (Costa Rica); Andrea Serrano, General Manager Santander Free Trade Zone (Colòmbia); Juan Carlos Botero, General Manager Pacific Free Trade Zone (Colòmbia) o Guillermo Belcastro, CEO Hutchinson Ports BEST, entre altres. A més, els participants podran assistir a dos inspirational talk de la mà de Pablo Rodríguez, expert en tecnologia, i Laura Urquizu, presidenta de Red Points.

La jornada de dijous 9 de novembre estarà dedicada a la Conferència de GASEZ, la inauguració de la qual comptarà amb la participació de Claudia Pellerano; James Zhan, director de la UNCTAD i copresident de GASEZ; Samir Hamrouni, CEO de la WFZO, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB. Aquesta segona jornada comptarà, a més, amb dos panells principals sobre iniciatives per a identificar zones model en Objectius de Desenvolupament Sostenible i qüestions emergents que afecten la comunitat de les Zones Econòmiques.

Finalment, divendres 10 de novembre, els participants en la conferència tindran l'oportunitat de visitar les instal·lacions del Barcelona Super Computing Center, la planta d'hidrogen verd d'Iberdrola situada a la Zona Franca i el Logistics 4.0 Incubator.

La directora general del CZFB, Blanca Sorigué, assenyala que “l’AZFA representa actualment als seus afiliats en 25 països de 2 continents aglutinant més de 600 zones franques amb més de 13.000 empreses instal·lades en elles. Aquestes xifres són un reflex de la rellevància que té poder acollir un esdeveniment d'aquestes característiques a Barcelona, generant oportunitats de networking entre els assistents i les empreses aquí instal·lades”.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, la Zona Franca de Barcelona serà l'amfitriona d'aquesta cita que reunirà operadors, usuaris, entitats públiques, inversors, consultors i proveïdors de la indústria d'Amèrica Llatina, Europa i Àfrica, que analitzaran la situació actual, els avanços, les innovacions, les millors pràctiques, les tendències i els desafiaments del futur. A més, la Conferència Zones Franques d'Iberoamèrica coincidirà amb la celebració del Smart City Expo World Congress que se celebra en Fira de Barcelona.

Per a poder acreditar-te com a premsa, envia'ns un correu electrònic indicant el teu nom complet, mitjà i telèfon de contacte. Et farem arribar la teva acreditació via correu electrònic.