Patrocina:

Igualtat de gènere a les empreses

La Barcelona Woman Acceleration Week tornarà a impulsar el paper de la dona en la nova economia

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), junt amb la fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, torna a organitzar per tercer any la BWAW

Ha augmentat a Espanya el percentatge de companyies que tenen, almenys, una dona a la cúpula directiva, fins a assolir el 93%

La Barcelona Woman Acceleration Week tornarà a impulsar el paper de la dona en la nova economia
4
Es llegeix en minuts

Avui dia, trobem accions i estratègies encarregades d’aconseguir la justa igualtat de gènere en els diferents nivells de la nostra societat. Podem veure com ha augmentat a Espanya el percentatge de companyies que tenen, almenys, una dona a la cúpula directiva, fins a assolir el 93%, segons indica l’informe ‘Women in Business 2022’ de l’auditoria Grant Thornton. No obstant, això no demostra que aquest èxit es vegi reflectit d’una manera uniforme en els diferents sectors. Segons l’estudi ‘Científiques en xifres’, fet pel Ministeri de Ciència i Innovació, només el 24% de les persones investigadores en enginyeria i tecnologia de les universitats públiques són dones.

Amb aquest panorama, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), junt amb la fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, torna a organitzar per tercer any la BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week), un esdeveniment pensat per reflexionar i materialitzar la manera en què es pot accelerar la visibilitat de la dona en sectors clau de l’economia, entre els quals es troben la indústria i la logística.

Durant els dies 9 i 10 de març es reuniran un panel de 50 ponents de primer nivell, nacionals i internacionals, tant dones com homes, per clarificar la presa de solucions que permetin avançar en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial. Aquesta iniciativa buscarà, en les seves 10 sessions, repetir i, fins i tot, superar l’èxit destacat de les edicions anteriors; l’any passat, per exemple, es van superar els 2.500 assistents.

La BWAW va néixer com a plataforma divulgativa, en la qual experts de diferents sectors exposen els seus coneixements i les seves experiències, i, per descomptat, s’ha convertit en una gran oportunitat per demostrar que hi ha dones exitoses en qualsevol professió. Aquesta posada en comú busca trobar solucions que permetin avançar en la superació de les barreres i impulsar un augment de la presència femenina en l’àmbit laboral, especialment en els sectors més «masculinitzats».

«Trobem entorns en els quals la presència de la dona és molt inferior a la dels homes, i ha sigut així històricament, com és el cas del sector STEM. En conseqüència, ens hem de plantejar solucions des de la mateixa base educativa per revertir aquest panorama», afirma Blanca Sorigué, que és al capdavant de la BWAW i és directora general del CZFB. Sorigué afegeix que «abordarem temàtiques relacionades amb les estratègies per valorar el nou talent, els casos d’èxit en igualtat en el sector privat o la manera en què es pot aprofitar l’auge de les noves tecnologies de la indústria 4.0 per reduir la bretxa de gènere».

Les matèries tractades a la BWAW van des de les iniciatives per fomentar la igualtat de gènere fins a la manera en què es pot atraure el nou talent en les professions més sol·licitades. De la mateixa manera, s’hi tractaran continguts com la dona en la tecnologia 4.0, el perfil de les emprenedores, directives en entitats financeres, dones en el sector STEM o els rols de les directives en el sector públic (alcaldesses, empreses públiques, institucions, etc.).

Respecte a la posada en escena, el CZFB aposta per un esdeveniment híbrid, amb una plataforma per seguir en la seva totalitat el contingut des de qualsevol part del món. Ponències que es desenvoluparan dins de l’ecosistema DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, basat en el talent i la inversió en tecnologia, que reuneix les grans corporacions empresarials, empreses emergents, centres d’innovació i laboratoris. De fet, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 65%, en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

Un altre dels suports fonamentals de la BWAW és el Consell de la Dona de la Zona Franca, creat el 2020 i que ja compta amb la representació de 19 empreses del polígon de la Zona Franca, amb un objectiu comú: treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia en l’entorn industrial. Formen part del consell directives d’empreses com AMB, TMB, Nissan, Covestro, Cellnex, COCEMFE Barcelona, Mercabarna, SEAT, Parc Logístic, Aigües de Barcelona, Quimidroga i Port de Barcelona.

Notícies relacionades

Pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, «estar alineats amb l’objectiu número 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides no s’ha de fonamentar només en l’organització d’un esdeveniment en un període de temps, sinó que les estratègies d’igualtat s’han de mantenir actives durant tot l’any. El CZFB i el Consell de la Dona treballen al màxim en la BWAW perquè les conclusions obtingudes en aquestes ponències es portin a terme exitosament».

Per poder inscriure’s a la Barcelona Woman Acceleration Week, només cal accedir a la pàgina web, a la qual està disponible tota la informació d’aquesta cita important.

Temes:

Empreses Dones