Patrocina:

La BNEW 2021 arrenca el curs dels esdeveniments econòmics amb rècord d’internacionalitat

Organitzada pel Consorci de la Zona de Barcelona, la segona edició de la BNEW ha generat 200 llocs de treball directes i 700 d’indirectes.

La BNEW 2021 arrenca el curs dels esdeveniments econòmics amb rècord d’internacionalitat
3
Es llegeix en minuts

La segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), comença dimarts, 5 d’octubre, i acaba el divendres 8 amb l’objectiu de consolidar-se com a esdeveniment híbrid B2B multisectorial de referència de la nova economia. Ha doblat els verticals respecte a la seva primera edició, afegint temàtiques transversals com ara la sostenibilitat, la ciència, la mobilitat, el talent i la ciutat a les de logística, ‘real estate’, ‘e-commerce’, indústria digital i zones econòmiques, i torna a portar-se a terme en espais emblemàtics de Barcelona: Estació de França, la Pedrera, Movistar Centre, Casa SEAT, Roca Barcelona Gallery i la Boqueria.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha assenyalat que «la nova economia està evolucionant a un ritme trepidant i amb la BNEW volem no només analitzar els reptes que presenta per a cada sector, sinó avançar-nos-hi per estar preparats per a les oportunitats que sorgiran d’aquesta transformació. En l’esdeveniment hem incorporat temàtiques tan innovadores, com la mobilitat aèria a les nostres ciutats o com oferir una experiència omnicanal i hiperpersonalitzada a través de la realitat augmentada i virtual». Navarro també ha volgut destacar que «després de les festes de la Mercè, la BNEW és l’esdeveniment que se celebra en més espais emblemàtics a la ciutat de Barcelona».

Cita internacional i creació d’ocupació

Amb 11.000 empreses participants, de les quals més de 1.000 són start-ups, aquest any la BNEW arriba al 50% d’internacionalitat, ja que comptarà amb assistents de 145 països. La participació més gran prové d’Espanya, Veneçuela i Colòmbia, i consolida així el fort posicionament del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i els esdeveniments que organitza a Llatinoamèrica. D’altra banda, el 50% dels speakers de la BNEW seran dones, així que aconsegueix una paritat real.

Amb la celebració de la BNEW, a més d’ajudar que Barcelona es posicioni com la capital mundial de la nova economia, el CZFB genera 200 llocs de treball directes i 700 d’indirectes, cosa que contribueix al seu torn a l’economia local.

«Al Consorci de la Zona Franca de Barcelona tenim una gran tradició en l’organització d’esdeveniments, però, sens dubte, la BNEW és un repte al tractar-se d’un format i unes temàtiques completament innovadores. Estem molt orgullosos de poder celebrar aquesta segona edició i ampliar el nostre abast al món», apunta Blanca Sorigué, directora general de l’entitat.

Presencia institucional

Notícies relacionades

En aquesta segona edició de l’esdeveniment està confirmada la presència de diferents institucions. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidirà l’acte d’inauguració junt amb la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, que tindrà lloc el 5 d’octubre a les 10 hores a l’Estació de França. L’entrega de premis a la millor innovació de la BNEW, en què es reconeixerà la start-up més innovadora de cada un dels sectors presents, comptarà amb l’assistència de la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. L’acte tindrà lloc el dijous 7 d’octubre a les 18 hores a la mateixa Estació de França. Finalment, el mateix escenari acollirà la clausura de l’esdeveniment a les 18 hores amb la participació de la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Totes les sessions de l’esdeveniment es podran seguir en format ‘online’ des de la plataforma digital de l’esdeveniment. Les inscripcions ja estan obertes i són completament gratuïtes. D’aquesta forma, el CZFB vol mostrar el seu compromís amb les empreses i el seu interès per treballar en la reactivació econòmica, i confia a poder arribar a tota mena d’empreses per ajudar el teixit empresarial a escala mundial a afrontar els desafiaments que planteja la nova economia.