Patrocina:

PUNT DE TROBADA, DEL 26 AL 28 DE JUNY

Barcelona es convertirà en la capital mundial de les zones franques

L'esdeveniment més gran de comerç internacional que s'ha celebrat mai a la ciutat debatrà el canvi de paradigma que la globalització i la digitalització estan introduint en els processos productius i comercials del món

zonafranca

zonafranca

3
Es llegeix en minuts

Barcelona serà la capital mundial del comerç internacional i de la logística del 26 al 28 de juny amb la celebració del Congrés Mundial de Zones Franques, conegut internacionalment com a Annual International Conference and Exhibition (AICE 2019), organitzat per la World Free Zones Organization (World FZO). Serà així l’esdeveniment més gran de comerç internacional que s’hagi celebrat abans a la capital catalana, i el que tindrà un impacte més gran quant a projecció internacional.

La ciutat acollirà la primera edició de la història del Congrés Mundial de Zones Franques que es farà a Europa, ja que les edicions anteriors es van celebrar a Dubai (2015, 2016 i 2018) i Cartagena de Indias (2017). Es pot destacar que la candidatura de Barcelona, representada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, es va imposar al seu dia a les propostes d’Egipte, el Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia. En relació amb això, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha explicat que “l’elecció de Barcelona com a seu de l’edició d’aquest any suposa un reconeixement del CZFB com a element clau de la competitivitat de la nostra ciutat, al mateix temps que representa una oportunitat per explicar al món nostre model d’èxit”.

Navarro també ha recordat que “el CZFB sempre ha apostat per la projecció internacional de Barcelona, per això suposa una gran satisfacció poder acollir la celebració del congrés més gran sobre comerç internacional que se celebra al món i que sens dubte contribueix a la consecució d’aquest objectiu”.

Més de 1.500 líders del comerç internacional

El president de la World Free Zones Organization (World FZO), Mohammed Alzarooni, ha recordat que “aquest any se celebra el cinquè aniversari del Congrés Mundial de Zones Franques, un congrés d’èxit creixent que l’any passat va aconseguir reunir a Dubai més de 1.100 professionals de 71 països. Es tracta del punt de trobada anual on reunim els nostres membres de zones franques i socis per intercanviar opinions i compartir perspectives sobre els desafiaments futurs que han d’afrontar les zones franques a tot arreu”. La present edició del Congrés Mundial de Zones Franques espera reunir més de 1.500 líders de les principals zones franques mundials, així com els ‘decision makers’ del comerç internacional.

‘Free Zone 4.0 Meets Economy 4.0’ serà el lema de la present edició. “Aquest títol es presenta com una declaració d’intencions entre els congressistes per debatre conjuntament, i des de la perspectiva de les zones franques, el canvi de paradigma que està introduint la irrupció de la globalització i la digitalització en els processos productius i comercials a tot el món”, ha explicat Samir Hamrouni, CEO de la World FZO. La cinquena edició del Congrés Mundial de Zona proposarà, d’aquesta forma, l’adaptació de les zones franques com a enclavaments de comerç global anant més enllà dels seus avantatges fiscals i el seu ús logístic.

Sinergies i oportunitats de negocis

Notícies relacionades

El Congrés Mundial de Zones Franques 2019 se celebrarà en paral·lel amb el SIL 2019 –la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa–, l’eDelivery Barcelona Expo & Congress –la Fira Internacional d’Entrega, Logística i Última Milla en l’eCommerce–, i l’InTrade Summit BCN.

Aquest últim esdeveniment, al seu torn, engloba la celebració del Congrés ALACAT –el congrés més gran d’agents de càrrega i operadors logístics de l’Amèrica Llatina–, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs), i el MedaLogistics Summit. “La suma de tots aquests importantíssims esdeveniments amb la celebració del congrés mundial més gran de zones franques generarà grans sinergies i oportunitats de negoci per a tots els participants. Durant tres dies les personalitats més rellevants i influents del sector del comerç internacional seran presents a Barcelona en un esdeveniment que no té cap precedent similar a tot el món”, ha assegurat la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.