Patrocina:

EDELIVERY ACCELERATOR

Nou 'start-ups' logístiques comencen un programa d'acceleració

La Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca posen en marxa una iniciativa innovadora

Les empreses participants es van seleccionar durant les fires SIL-eDelivery Barcelona

consorci

consorci

2
Es llegeix en minuts

La Salle Campus Barcelona-URL, a través del seu parc d’innovació La Salle Technova Barcelona, i El Consorci de la Zona Franca de Barcelona han presentat eDelivery Accelerator, un programad’acceleració de ‘start-ups’ del sector de la logística. Aquest programa es dirigeix a empreses innovadores del sector logístic amb projectes B2B i B2C i té una durada de 22 setmanes. Aquesta aliança facilita el contacte i la posterior relació de les 'start-ups' amb altres companyies del sector i també amb inversors que financin el seu creixement.

Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona-URL, ha destacat durant la inauguració del programa el paper del parc d’innovació de La Salle que “des de fa més de 15 anys ha establert una estreta relació amb l’empresa, portant-la al campus i ajudant-la a transformar la societat”.Santos ha animat tots els participants a involucrar-se al campus durant aquest temps i que “amb aquest procés d’acceleració dels seus negocis puguin transformar el món del ‘supply’”.

Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, ha comentat que “la innovació es produeix en qualsevol lloc del món”, i per això la crida internacional durant la fira eDelivery per crear sinergies per atreure el millor, connectar-les amb la indústria i proporcionar aquest procés d’acceleració en ‘start-ups’ que són la font d’innovació per a les empreses madures”.

Pere Navarro, Delegat Especial d’Estat del Consorci de la Zona Franca, en el seu primer acte públic en el càrrec, ha posat de relleu aquest projecte que es realitza “en un espai dedicat a l’educació i en relació amb el món econòmic, però alhora des d’un punt de vista social de millora de l’entorn”, en la línia en què treballa el Consorci de “promocionar aquelles activitats que suposen una millora de la vida de les persones, i continuem col·laborant i potenciant aquest tipus d’experiències”.

Primers participants

Els primers participants són nou ‘start-ups’ internacionals (dos de Londres i una d’Estònia) i nacionals, que es van seleccionar dins del Start-up Connection Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona el mes de juny passat: Freightalia, Gantabi, Revoolt Smart Solutions, SmartMonkey.IO, Tridenia, Outvio, Unmanned Life, Manzaning i Chaingo Tech. Totes ofereixen projectes innovadors en aquest sector logístic introduint elements com el Big Data, Business Intelligence, Internet of Things o la Intel·ligència Artificial en el procés.

Notícies relacionades

Els objectius de l’acceleradora són millorar l’habilitat de dur a terme iniciatives de negoci i començar nous projectes innovadors i proveir les eines necessàries per identificar, desenvolupar i crear oportunitats de mercat.  La metodologia del programa està dividida en tres parts: ‘training’, on es fan sessions de metodologia, sessions de pràctica de desenvolupament de Business Model Canvas i activitats de ‘learning by doing’; ‘corporate’, on s’apropen les ‘start-ups’ a les empreses amb finalitats de col·laboració i es resolen reptes; i ‘investors’, on inversors especialitzats orienten i assessoren les empreses emergents.

Model de negoci

A eDelivery Accelerator es validarà el model de negoci de les ‘start-ups’ per a la seva escalabilitat, es plantejaran estratègies d’internacionalització (Born Global Company), es connectarà amb corporacions perquè puguin validar les seves propostes de valor (Golden Reference), es prepararà i es connectarà amb Fons de Capital de Risc per invertir en les empreses. El programa, que va començar ahir amb sessions d’Agile Sales, se celebrarà a les instal·lacions de La Salle Technova Barcelona.