Patrocina:

relleus

Pere Navarro pren possessió com a delegat en el Consorci de la Zona Franca

Mercè Conesa també rep el testimoni de la presidència del Port de Barcelona

Pere Navarro, ex primer secretari del PSC, en una reunió de l’executiva del PSOE.

Pere Navarro, ex primer secretari del PSC, en una reunió de l’executiva del PSOE. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L’exprimer secretari general del PSC Pere Navarro ha pres possessió com a nou delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) en substitució de Jordi Cornet, que en el passat va ser secretari general del PP català, després del canvi de Govern i l’arribada de Pedro Sánchez a l’Executiu central.

En concret, Navarro va ser nomenat amb aquest càrrec divendres passat, i la presidència del plenari institucional continuarà recaient en l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha informat el CZFB aquest dimarts en un comunicat.

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Navarro va ser el 2002 alcalde de la seva ciutat natal, Terrassa (Vallès Occidental), i el 2012 va ser nomenat per la fundació britànica 'City Majors' com un dels 98 millors alcaldes del món, juntament amb l’alcalde de Bilbao Iñaki Azkuna.

Candidat a la Generalitat

Va ser primer secretari del PSC entre el 2011 i el 2014, a més de diputat en el Parlament i president del grup parlamentari per aquest partit. I és que Navarro va augmentar la seva rellevància pública el 2012 al ser nomenat candidat del PSC a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 25 de novembre, candidatura que va seguir la seva designació com a primer secretari del PSC (2011-2014), i va ser elegit més tard membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE (des del 2014 fins al 2016).

Notícies relacionades

En el PSOE, va impulsar l’acord federalista de reforma de la Constitució denominat Acord de Granada (juliol del 2013), mentre que en el Parlament va ser president del grup socialista i secretari primer de la taula, així com impulsor de les activitats del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (Capcit).

Per la seva banda, també Mercè Conesa, expresidenta de la Diputació de Barcelona i exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès, ha recollit el testimoni de Sixte Cambra, que ocupava el càrrec de president de la infraestructura portuària des del 2011. El Port es troba en un dels millors moments, amb xifres rècord de càrrega.