Millorar la biodiversitat

Iberdrola impulsa una empresa dedicada a reduir l’empremta de carboni amb solucions basades en la natura

La companyia preveu capturar i fixar en embornals naturals més de 61 milions de tones de CO2 gràcies a la promoció de projectes de conservació i restauració d’ecosistemes en més de 100.000 hectàrees

Iberdrola impulsa una empresa dedicada a reduir l’empremta de carboni amb solucions basades en la natura
2
Es llegeix en minuts

Iberdrola ha impulsat l’empresa Carbon2Nature (C2N) amb l’objectiu de desenvolupar projectes de solucions basades en la natura de gran impacte, que redueixin l’empremta de carboni global, millorin la biodiversitat i promoguin una economia sostenible, va informar l’energètica.

L’elèctrica va assenyalar que aquesta companyia neix de la convicció que invertir en la natura és «essencial per actuar contra la crisi climàtica i de biodiversitat, actuant alhora com a fórmula de creació sostenible de valor i rendibilitat».

Iberdrola ha impulsat Carbon2Nature a través del seu programa de ‘start-ups’, Perseu, que engloba més de 7.500 ‘start-ups’, entre les quals hi ha ‘unicorns’ –empreses valorades en més de 1.000 milions de dòlars–, com el fabricant de solucions de recàrrega per a vehicles elèctrics Wallbox i Stem, que ofereix solucions d’emmagatzematge intel·ligent en bateries.

Carbon2Nature treu partit del potencial dels mercats de crèdits de carboni, impulsant el desenvolupament de projectes propis o en col·laboració amb d’altres que generaran crèdits de carboni d’alta qualitat i que posarà a disposició dels seus clients per recolzar-los en el seu camí de les emissions netes zero, com a complement a estratègies ambicioses de descarbonització.

Capturar més de 61 milions de tones de CO2 en la natura

2La companyia preveu capturar i fixar en embornals naturals més de 61 milions de tones de CO2 gràcies a la promoció de projectes de conservació i restauració d’ecosistemes en més de 100.000 hectàrees, principalment forestals, però també d’ecosistemes costaners (carboni blau) o terrenys agrícoles.

Aquests projectes evitaran les emissions derivades de la seva degradació, contribuiran a la captura addicional de carboni i promouran alhora múltiples beneficis ambientals i socials. També posarà en marxa iniciatives per promoure solucions emergents i processos productius sostenibles.

El seu pla de negoci se centra en regions on l’energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán és present i on aquestes solucions basades en la natura tenen un important potencial, de manera que països de Llatinoamèrica, com el Brasil, Mèxic, Colòmbia, el Perú i Xile, acolliran el 80% dels seus projectes, i països de l’hemisferi nord, com Espanya, el Regne Unit i Portugal, representaran el 20% restant. Carbon2Nature ja està treballant actualment en el desenvolupament de projectes al Brasil, Mèxic, Colòmbia, Xile i Espanya.

El director de Carbon2Nature, Miguel Ángel García Tamargo, va destacar que, per fer front al repte global del canvi climàtic, la firma neix «amb l’ambició de causar impacte a llarg termini a escala internacional».

Notícies relacionades

«Per a això, aposta per la diversificació en geografies i projectes i promou estratègies col·laboratives per al seu desenvolupament amb les comunitats locals i altres actors, garantint els nivells més alts de qualitat. Arribem a aquest mercat nou amb humilitat i amb ganes de fer coses diferents, portant tota l’experiència d’Iberdrola en sostenibilitat al món de les solucions basades en la natura i en la generació de crèdits de carboni», va afegir.

Així, tots els projectes estaran certificats amb estàndards de qualitat reconeguts a escala internacional, que també validaran la seva contribució a la millora de la biodiversitat, al benestar de les comunitats locals i altres objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Temes:

Iberdrola