Biomassa

KAO Corporation SAU i ENGIE avancen cap a les zero emissions de carboni amb una nova planta de generació d’energia tèrmica a partir de biomassa a Barcelona

La nova instal·lació, impulsada per biomassa certificada procedent de residus de l’explotació forestal, permetrà reduir les emissions de CO2 a la planta de KAO a Olesa de Montserrat, Barcelona, en un 95%, objectiu alineat amb l’empresa matriu 

KAO Corporation SAU i ENGIE avancen cap a les zero emissions de carboni amb una nova planta de generació d’energia tèrmica a partir de biomassa a Barcelona
4
Es llegeix en minuts

ENGIE España i KAO Corporation SAU han firmat un acord per a la construcció, el finançament, la posada en marxa, l’operació i el manteniment durant 15 anys d’una nova planta de generació d’energia tèrmica a partir de biomassa procedent de rebutjos forestals certificats, assegurant la gestió sostenible dels boscos, en la planta de la companyia química situada a Olesa de Montserrat, Barcelona. Aquesta nova instal·lació permetrà una reducció del 95% en el consum de gas natural de la fàbrica, i per tant de l’empremta de carboni de les emissions directes.

La nova planta de biomassa s’utilitzarà per a autoconsum i com un equip de generació d’energia tèrmica la font primària, residu d’origen forestal, del qual és 100% renovable i neutra en emissions de CO2. Aquesta tecnologia substituirà una sèrie de calderes convencionals, la font d’energia primària de les quals és el gas natural.

Per aconseguir la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle, KAO està portant a terme una sèrie de projectes de mitigació com a part del seu full de ruta. La nova planta de generació d’energia tèrmica representa un gran avenç per aconseguir aquest compromís.

La futura central de biomassa generarà així mateix un impacte positiu en l’entorn local mitjançant el foment d’una gestió forestal sostenible, incloent-hi la prevenció d’incendis i la millora de l’estat dels boscos, la contribució al desenvolupament social i econòmic local i la disminució de la dependència energètica exterior, al tractar-se d’un combustible autòcton i de proximitat.

ENGIE serà l’encarregada del disseny, la construcció, l’operació, el manteniment i el finançament del projecte, materialitzat en un contracte a llarg termini, per subministrar energia d’origen renovable a KAO Corporation SAU. ENGIE subministrarà el 95% de la demanda de vapor del client mitjançant el desplegament d’una caldera de biomassa.

Sobre KAO

Kao Corporation, és una empresa japonesa amb seu a Tòquio líder als mercats de Cosmètica, Higiene Personal, Productes per a la Llar i Productes Químics. A nivell mundial l’empresa genera 1.550 bilions de iens en vendes anuals. Kao ocupa unes 35.400 persones arreu del món i compta amb 136 anys d’història en innovació. La nostra missió és crear una vida Kirei per a totes les persones, contribuint al benestar de totes les persones i a la cura del planeta.

Per fer-ho, Kao considera que la sostenibilitat és l’únic camí per seguir. La determinació d’implementar una gestió impulsada per una estratègia ESG s’evidencia en la definició el 2019 dels objectius per al 2030 en els àmbits de descarbonització, energia, residus, conservació de l’aigua i dels recursos, entre d’altres.

Sobre Kao Corporation SAU

A finals dels noranta, Kao Corporation va començar a establir el seu negoci fora de la regió asiàtica i va triar Barcelona com a primer emplaçament europeu, constituint-se Kao Corporation SAU, amb seu i planta a Barberà, i plantes productives a Mollet del Vallès i Olesa de Montserrat. Kao Corporation SAU desenvolupa la seva activitat en les línies de negoci de tensoactius, fragàncies i aromes i materials d’impressió.

A fi de consolidar el creixement de la companyia, Kao Corporation SAU ha anat implementant les inversions necessàries, explorant oportunitats de negoci i albirant perspectives d’èxit. En l’actualitat, Kao es compromet més activament que mai en activitats que generen un impacte positiu en el medi ambient i la societat a través d’una governança sòlida, l’aposta contínua per la innovació i el valor fonamental de la integritat, com un dels pilars de la nostra filosofia corporativa.

En l’actualitat al voltant de 450 persones formen la plantilla Kao Corporation SAU.

Sobre ENGIE

ENGIE és una referència mundial en energia i serveis baixos en carboni. Amb els seus 96.000 empleats, els seus clients, socis i parts interessades, el Grup està compromès a accelerar la transició cap a un món neutral en carboni, a través d’un consum d’energia reduït i solucions més respectuoses amb el medi ambient. Inspirant-se en el seu propòsit, ENGIE concilia l’acompliment econòmic amb un impacte positiu en les persones i el planeta, basant-se en els seus negocis clau (gas, energies renovables, serveis) per oferir solucions competitives als seus clients. Facturació el 2022: 93.900 milions d’euros. El Grup cotitza a les borses de valors de París i Brussel·les (ENGI) i està representat als principals índexs financers (CAC 40, Euronext 100, FTSE Euro 100, MSCI Europe) i no financers (DJSI World, Euronext Vigeo Eiris - Europe 120 / Francia 20, MSCI EMU ESG cribado, MSCI EUROPE ESG Universal Select, Stoxx Europe 600 ESG-X).

Sobre ENGIE España

Notícies relacionades

Amb una forta presència a Espanya a tota la cadena de valor de l’energia i 1.800 empleats al país, ENGIE és el sisè agent generador del país amb una capacitat instal·lada de prop de 3.600 MW, incloent-hi 1.600 MW d’actius renovables –eòlics, solars i minihidràulics–, cogeneracions i xarxes de calor i fred, i generació flexible i baixa en carboni (cicles combinats). Juntament amb els seus clients, ENGIE desenvolupa i gestiona més de 250 MW d’actius que fan realitat la transició energètica (xarxes de calor i fred, plantes industrials de biomassa, autoconsum fotovoltaic, termosolar i cogeneració. A més, la companyia treballa també en la comercialització d’energia, i és agent de referència en l’estructuració i posada en marxa de contractes de llarg termini de compravenda d’energia renovable (PPA) i en la concepció, disseny, posada en marxa i operació de solucions industrials per ajudar els seus clients a consumir menys energia i millor.

L’estratègia d’ENGIE passa per acompanyar els clients en el seu camí cap a la neutralitat en carboni aconseguint territoris més sostenibles, infraestructures més competitives i indústries més eficients recolzant-se en dues palanques: l’actuació sobre la seva pròpia producció d’energia, mitjançant el desenvolupament d’energies renovables i l’oferta de solucions que permetin reduir els costos, el consum d’energia i les emissions de CO2.

Temes:

Energia