Empreses

Cepsa inverteix en projectes de reforestació per compensar les emissions de gasoil per a calefacció aquest hivern

A través d’aquesta iniciativa, pionera a Espanya, la companyia compensarà al voltant de 55.000 tones de CO2, l’equivalent a la plantació de 330.000 arbres

Cepsa inverteix en projectes de reforestació per compensar les emissions de gasoil per a calefacció aquest hivern
2
Es llegeix en minuts

Cepsa compensarà al voltant de 55.000 tones de CO2 que els seus clients residencials consumeixin aquest hivern, l’equivalent a la plantació de 330.000 arbres. Aquesta iniciativa, impulsada pel negoci de Vendes Directes de la companyia, és pionera entre les empreses del sector a Espanya i consistirà en el finançament de diferents projectes de reforestació i preservació de la massa forestal que permetin retirar CO2 de l’atmosfera.

La companyia col·laborarà en iniciatives mediambientals, les quals es desenvoluparan majoritàriament a Espanya, mentre que la resta es faran en altres països on Cepsa té presència. En concret, alguns d’aquests projectes es portaran a terme en zones afectades per incendis forestals, com Vilardevos, a la província d’Ourense, i Hoyo de Pinares, a Àvila.

En aquesta campanya hi ha inclosos tots els productes de gasoil per a calefacció i serà Cepsa qui n’assumeixi la compensació, sense repercutir cap cost als seus clients. Aquests comptaran amb la garantia que els certificats de compensació de CO2 estaran avalats per una entitat externa, a més de poder seguir de manera individualitzada cada un dels projectes a través de la web www.cepsa.es\gasoleosquecompensan, i fins i tot tindran la possibilitat de visitar-los. 

Carlos Barrasa, director de Commercial & Clean Energies de Cepsa, ha destacat: «L’objectiu de Cepsa és generar un impacte positiu en el nostre entorn. Per això, treballem cada dia per facilitar la descarbonització de les necessitats energètiques dels nostres clients. Mitjançant aquesta acció, aconseguirem reduir la petjada de carboni dels nostres productes energètics per a la calefacció, mentre continuem avançant en la producció de molècules verdes a gran escala». 

Un compromís ferm amb la reducció d’emissions

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia 2030 de la companyia, Positive Motion, amb què vol superar les zero emissions netes (net zero) i anar més enllà, i permetre així que els clients i la societat avancin en la direcció correcta (Net Positive). La companyia ha establert un ambiciós full de ruta per retallar les seves emissions, i se situa entre les companyies referents del seu sector. En concret, el 2030, reduirà les seves emissions de CO2 (abast 1 i 2) en un 55% respecte al 20192, i aspira a arribar a zero emissions netes el 2050. Quant a l’índex de la intensitat de carboni dels seus productes (abastos 1, 2, i 3), l’objectiu de la companyia és reduir-lo entre un 15 i un 20% el 2030.

Recentment, la companyia ha firmat l’extensió del venciment de la seva línia de crèdit sindicada de 2.000 milions d’euros fins al setembre del 2027 amb 18 entitats financeres i, per primera vegada, ha acordat que les seves condicions econòmiques es vinculin al compliment d’indicadors mediambientals i socials. Aquesta operació posa de manifest el continu suport que Cepsa ha rebut de la comunitat financera, així com a l’estratègia Positive Motion de la companyia i al seu compromís amb la transició energètica.