L’ACCIONA | Sainz XE Team comença a l’Aràbia Saudita la seva participació en Extreme E, la nova competició sostenible

L’ACCIONA | Sainz XE Team comença a l’Aràbia Saudita la seva participació en Extreme E, la nova competició sostenible
3
Es llegeix en minuts

L’escuderia ACCIONA | Sainz XE Team debutarà aquest dissabte, 3 d’abril, en el nou campionat sostenible de tot terrenys ‘off-road’ elèctrics Extreme E que començarà a Al-Ula, a l’Aràbia Saudita.

Amb aquesta iniciativa, ACCIONA busca que la societat prengui consciència sobre els efectes del canvi climàtic i la necessitat d’accelerar la transició cap a una economia baixa en carboni a través de l’esport del motor. 

L’equip comptarà amb Carlos Sainz i Laia Sanz com pilots del seu vehicle 100% elèctric en un nou campionat amb un clar compromís social. Extreme E presenta un format dissenyat per fomentar el desenvolupament sostenible i la lluita contra l’emergència climàtica, així com la igualtat de gènere, valors amb què ACCIONA està compromesa.

Carlos Sainz va guanyar en dues ocasions el Mundial de Ral·lis, el 1990 i el 1992. També compta amb tres títols del Dakar, i ha sigut reconegut amb l’últim premi Princesa d’Astúries dels Esports. Laia Sanz ha sigut campiona del món de trial en tretze ocasions i d’enduro en cinc més. Ha acabat totes les edicions del Dakar entre el 2011 i el 2021, i ha resultat campiona en la categoria femenina de motos. La seva participació al volant de l’ACCIONA | Sainz XE Team representa el seu salt oficial de les motos a les quatre rodes.

ACCIONA –que ja va liderar el primer equip capaç de completar un Dakar amb un vehicle zero emissions el 2017– buscarà demostrar de nou la fiabilitat de la mobilitat elèctrica i la competitivitat de les energies renovables sobre els terrenys més exigents. QEV Technologies, enginyeria especialitzada en R+D de mobilitat elèctrica i amb dilatada experiència en competició, serà el ‘partner’ tecnològic de l’equip.

CLIMA, SOSTENIBILITAT I IGUALTAT

SOSTENIBILITAT I IGUALTATL’ACCIONA | Sainz XE Team competirà amb vuit equips més en cinc proves al voltant del món que es disputaran al llarg del 2021. La sèrie es desenvoluparà en entorns representatius d’ecosistemes amenaçats per l’efecte de canvi climàtic. Així, el primer X Prix es correrà a Al-Ula, a l’Aràbia Saudita, caracteritzat pel terreny àrid i rocós, exemple de la desertificació i la sequera provocada per l’escalfament global.

Extreme E té el compromís de ser una competició amb petjada de carboni zero. Totes les emissions derivades de les carreres i la seva logística seran compensades. Igualment, Extreme E és signant del Marc d’Acció de l’Esport per al Clima de les Nacions Unides.

La competició també promou la igualtat de gènere. La normativa estableix que els equips hauran d’estar compostos al 50% per homes i dones, amb el mateix nombre de quilòmetres recorreguts per cada un dels integrants.

Les nou escuderies faran servir l’Odyssey 21, el tot terreny ‘off-road’ 100% elèctric oficial, les bateries del qual es proveiran amb sistemes d’hidrogen verd.

ACCIONA A L’ARÀBIA SAUDITA

A L’ARÀBIA SAUDITAL’Aràbia Saudita, amb una població de 33,4M de persones, és el tercer país que més aigua consumeix al món. Dins del seu programa de desenvolupament sostenible Vision 2030 ha implementat mesures per reduir-hi el consum un 43% al final de la dècada.

Notícies relacionades

ACCIONA contribueix a aquest objectiu amb la construcció de cinc dessaladores al país que subministraran al voltant d’1,8M de m3/dia d’aigua dessalada mitjançant osmosi inversa, la tecnologia més eficient i amb menys petjada de carboni.

ACCIONA és una companyia global, líder en la provisió de solucions regeneratives per a una economia descarbonitzada. La seva oferta de negoci inclou l’energia renovable, el tractament i gestió d’aigües, els sistemes de transport i de mobilitat ecoeficients, les infraestructures resilients, etc. La companyia és neutral en carboni des del 2016. ACCIONA va registrar unes vendes de €6.472 milions el 2020 i compta amb presència de negoci en més de 60 països.

Temes:

Carlos Sainz